Няколко дни съм в отпуск, паралелно с това съм пуснал

...
Няколко дни съм в отпуск, паралелно с това съм пуснал
Коментари Харесай

Посоченият от СОС за кмет на Младост го е страх от дела и напуска след Гергьовден

Няколко дни съм в отпуск, редом с това съм пуснал молба за освобождение и се отдръпвам. През това време господин Румен Русев ще е кмет, с моя заповед – до момента в който съм в отпуск. В отпуск съм до идната седмица. Това съобщи посоченият от Столичен общински съвет (СОС) Владимир Клисуров.
По думите му той е в отпуск " 3 или 4 дни ", като трябвало да бъде изчислено какъв брой тъкмо, тъй като 7 май е неработен ден - поради Гергьовден.
Попадам в един проблем, в който има два пътя – има стопирани градежи , като би трябвало да се прегледа кой план по каква процедура и за какво е спрян. В този миг ме слагат на мястото на госпожа Иванчева, като или би трябвало да разписвам документите , които са пратени от основния проектант Здравко Здравков т.е. да напущаме сума ти градежи , а другата опция съставлява каузи поради неспазени периоди , да вземем за пример по Закона за устройство на територията (ЗУТ), изясни Клисуров. " ", акцентира досегашният краткотраен кмет на " Младост " и член на Инициативен комитет " За Зелен Младост ", като разясни, че имало доста капиталови планове по паркинги и градинки, срещу волята на жителите, само че законни. Той добави, че и в този момент разписва доста документи по процедури за градежи.
Със строителни процедури не съм се занимавал с практиката си. Архитект Русев, проектант Стефанов за мен са доста способени хора, а проектант Русев се съгласи и му благодаря, че излезе на топа, добави Клисуров.
Същевременно арх. Румен Русев разгласи, че " всичко, което е подадено по законов метод, ще бъде пуснато ". На Русев му беше напомнено, че тъкмо той беше посочен " на листче " в правосъдна зала от задържаната кметица на " Младост " Десислава Иванчева като основател на случилото се с нея и със заместничката ѝ Биляна Попова, което той не разяснява, а единствено сподели, че в последните 2-3 месеца не бил приказвал доста с Иванчева. " Отказвах няколко пъти да съм заместител на госпожа Иванчева, в един миг одобрих. Аз бях единственият човек, като се изключи един сътрудник, който беше срещу градежа на " Гаранти Коза “ (бел. ред. - " Гранд Каньон ", в квартал " Младост " ).
Русев добави и, че каквото законно е идвало при него, го е придвижвал за 2-3 дни, в законов период. " Ако не придвижа преписки, които са законосъобразни, аз ще си изцапам ръцете. Няма да го направя ", безапелационен беше Русев. Нито той, нито Клисуров дадоха някаква статистика какъв брой преписки за градежи се бавят, какъв брой се обрисува да бъдат пуснати и какъв брой ще бъдат спрени поради възможни недостатъци.
Статистика
На фона на тази конференция излязоха публични данни от Национален статистически институт, съгласно които през първото тримесечие на 2018 година локалните администрации са издали разрешителни за градеж на 1 162 жилищни здания с 6 247 жилища в тях и 815 987 кв. метра разгъната застроена повърхност (РЗП), на 26 административни сгради/офиси с 33 101 кв. метра РЗП и на 1 026 други здания с 638 272 кв. метра РЗП.
Спрямо предходното тримесечие (октомври - декември 2017 година) издадените разрешителни за градеж на жилищни здания понижават с 10,3%, жилищата в тях - с 14,7%, а общата им застроена повърхност - с 9,8%. При броя на издадените разрешителни за градеж на административни здания и на други здания също се следи спад надлежно с 13,3 и 9,2%, като общата застроена повърхност на административните здания нараства с 13,2%, до момента в който РЗП на другите здания е по-малко със 7,7%
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР