Няколко дни преди навършването на 140 години от рождението на

...
Няколко дни преди навършването на 140 години от рождението на
Коментари Харесай

Нови писма доразкриват гениалния ум на Айнщайн

Няколко дни преди навършването на 140 години от рождението на Алберт Айнщайн, 110 ръкописни страници, написани от немския академик, бяха показани от израелски университет, допълвайки визията за гениалния разум на именития физик, оповестява ДПА.

Документите бяха показани на конференция на Еврейския университет в Йерусалим, на който създател е точно Айнщайн.

Страниците, множеството от които в никакъв случай не са били показвани преди, включват както персонални, по този начин и научни размисли, доста от които са написани сред 1944 и 1948 година

Сред тях са четири писма от Айнщайн до неговия дълготраен другар и сътрудник Мишел Бесо.

Три от тези писма, написани през 1916 година, се отнасят до " славна концепция ", която Айнщайн е имал по отношение на абсорбцията и излъчването на светлина от атомите. Тази концепция по-късно се трансформира в основа на лазерната технология.

През 1935 година в писмо, изпратено от Съединени американски щати на сина му Ханс Алберт в Швейцария, Айнщайн, който е евреин, е изразил опасения по отношение на влошаващото се състояние в Европа и възхода на нацистката партия в Германия.

Той изразил внимателна вяра за последователно усъвършенстване в Германия.

" Да се надяваме, че няма да имаме война в Европа първо... останалата част от Европа в този момент стартира най-сетне да взема нещата съществено, изключително англичаните. Ако бяха взели съществени ограничения преди година и половина, щеше да е по-добре и по-лесно ", са споделя писмото.

Айнщайн напуща Германия тъкмо преди Адолф Хитлер да пристигна на власт през 1933 година и се отхвърли от немското си поданство. Той се реалокира в Съединени американски щати, където получава поданство през 1940 година

Писмото до сина му Ханс включва и откъс, който откривателите от Еврейския университет считат, че жигосва създателя на психоанализата Зигмунд Фройд като лъжец. Едуард Айнщайн, различен наследник на Айнщайн, който е бил психологично болен, и който в писмото е наименуван " Тетел " от татко си, " доста се възхищавал " на Фройд, като може да е бил и лекуван от него.

Айнщайн показва в писмото, че няма да заплаща за " лудото лекуване на Тетел ", добавяйки, че " съвсем съм сигурен, че нещо с виенския лекар е просто машинация и аз съм доста сюрпризиран, че никой в Цюрих не пречи на майка ти да се занимава с това и по този начин да утежни финансовото си състояние още повече ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР