Няколко десетки собственици на транспортни компании блокираха три големи полски

...
Няколко десетки собственици на транспортни компании блокираха три големи полски
Коментари Харесай

Тирове блокираха границата между Полша и Украйна

Няколко десетки притежатели на транспортни компании блокираха три огромни полски гранични пунктове с Украйна в символ на митинг против нелоялната конкуренция от страна на предприятията от прилежащата страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Камионите се подредиха на граничния контролно-пропускателен пункт в Дорохуск, като съвсем целият товарен трафик беше блокиран от протестиращите, които упрекнаха либерализацията на разпоредбите на Европейския съюз за спада в приходите им.

" Искаме да бъдат възобновени разпоредбите на лоялната конкуренция ", съобщи Рафал Меклер, съорганизатор на митинга.

След огромната инвазия на Русия в Украйна, Европейски Съюз анулира системата от разрешителни за украинските транспортни компании да влизат в блока.

Според полските компании този ход е провокирал нахлуване на украински съперници в бранша, което е понижило облагите им.

" Техните разноски за обслужване на камион, наемане на водач или просто за разкриване на компания или заплащане на обществени осигуровки са доста по-ниски ", споделя Марек Оклински, притежател на транспортна компания.

" Те смъкват цените и вземат товара, който ние сме превозвали ", добавя Оклински.

Протестиращите проведоха сходни блокади на пропускателните пунктове в Хребен и Корчова, като дадоха обещание да пропущат пътническия трафик, както и превоза с филантропична или военна помощ.

Министерството на инфраструктурата на Полша съобщи, че Варшава не може да извърши настояванията на протестиращите компании, като възвърне схемата за издаване на разрешителни на украинските превозвачи, базирайки се на разпоредбите на Европейски Съюз.

" Споразумението беше реализирано от Европейски Съюз... затова на процедура Полша не може да възвърне системата за разрешителни с Украйна, до момента в който не изтече срокът на гореспоменатото съглашение ", съобщи министерството, като прикани протестиращите да прекратят блокадите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР