Няколко десетки руснаци, живеещи в България, излязоха на протест в

...
Няколко десетки руснаци, живеещи в България, излязоха на протест в
Коментари Харесай

Руснаци излязоха на протест срещу Путин в София

Няколко десетки руснаци, живеещи в България, излязоха на митинг в София, с цел да изразят своето противоречие с войната на държавното управление на Путин против Украйна. Повечето от тях носеха саморъчно направени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто. На тях се четеше: „ Аз съм рускиня и съм срещу Путин. Не оставайте безразлични! “; „ Аз съм от Русия. Аз съм срещу Путин. Аз съм срещу войната. Обичам Украйна “; „ Не на войната “ и други

Импровизираният протест се състоя пред съветския културно-информационен център на ул. " Шипка ", където преди 4 дни . Днес хората бяха доста повече. Московчанинът Александър Стоцки съобщи пред организация БГНЕС: 

„ Обявявам се против нападателните дейности на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм против войната, тъй като това е срещу моите морални правила. Имам много другари в Украйна, както множеството елементарни руснаци. За мен протичащото се там е прям срам. Действията против Украйна не могат да се опишат. Бях покъртен, когато всичко това стартира. Не можех да допускам “.

Стоцки остро разкритикува потушаването на мирните митинги против войната в Москва и други съветски градове, където хиляди са задържани. 

„ Когато виждам служител на реда, който се пробва да изтрие надписа „ Не на войната “, това е илюстрация на отвратителния темперамент на съществуващия режим в Русия - сподели той. - Огромен брой руснаци излизат на улиците, макар натиска, репресиите и арестите на хора от най-различни възрасти. Хората са излезли на кротичък митинг, с цел да изразят своето мнение и да поддържат Украйна и украинците “.

Протестът е проведен от придвижването „ За свободна Русия “. То беше учредено през февруари от пребиваващи в България руснаци, които се афишират срещу политиката на Кремъл. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР