Няколко десетки руски опозиционни активисти предприеха индивидуални протести, след като

...
Няколко десетки руски опозиционни активисти предприеха индивидуални протести, след като
Коментари Харесай

Руски опозиционери организираха индивидуални протести за честни избори

Няколко десетки съветски опозиционни деятели започнаха " самостоятелни митинги ", откакто не съумяха да получат от управляващите позволение да проведат протест в границите на протестното придвижване, обхванало от един месец Москва, съобщи Франс прес.

На бул. " Сахаров " в съветската столица се състоя позволен протест. Той беше проведен от съветската комунистическа партия и събра към 4000 души . На него също бяха издигнати лозунги за свободни избори.

Протестите в Москва против недопускането на опозиционни претенденти до присъединяване в локалните избори през септември започнаха в средата на юли. Полицията извърши над 3000 ареста. Лидери на придвижването бяха арестувани.

Десетки деятели на опозицията бяха принудени през днешния ден да заявят позицията си посредством " самостоятелни митинги " под дъжда - те стояха на разнообразни места в в града, постоянно през монументи, държейки саморъчно направени плакати. Тази тактичност постоянно се употребява от протестиращите в Русия, с цел да не им се постанова да желаят позволение за осъществяване на протест. Те могат да стачкуват свободно, стига да са на разстояние от най-малко 50 метра един от различен.



45-годишната Мария Рябкова носеше афиш с искане за освобождението на задържан протестиращ, който може да получи до пет години затвор. " Времената и до момента бяха сложни, само че управляващите към този момент даже не пробват да прикриват дейностите си ", сподели тя, представена от Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР