Няколко десетки членове на Първа бригада на сръбската армия, ангажирани

...
Няколко десетки членове на Първа бригада на сръбската армия, ангажирани
Коментари Харесай

Цял гарнизон в Сърбия се зарази с коронавирус

Няколко десетки членове на Първа бригада на сръбската войска, ангажирани за приемането на идващите от чужбина сърби, са инфектирани с ковид, заяви президентът и координатор на Кризисния щаб Александър Вучич, представен от вестник " Данас ".

Вучич заяви, че е инфектиран цялостен гарнизон, само че обстановката в Сърбия би била доста по-тежка, в случай че тези военни не бяха организирали карантината в Морович и Палич. " Става въпрос за десетки военни, не за обособени хора. Ясно е пред какво са били изправени. Те поеха тежък удар. Благодаря им и се надявам всички да оздравеят ", сподели Вучич.

Той не посочи за кой гарнизон става дума, нито какъв брой бойци са инфектирани, нито в какво положение са. Според информации в обществените мрежи става въпрос за гарнизона в Бачка Топола. " Данас " написа, че част от сръбските жители, пристигнали от чужбина, са се разбунтували в поставения под карантина лагер в Палич, прескочили са оградата, блъскали са бойците и са влезнали в близки контакти с тях. След случая те били трансферирани на друго място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР