Няколко депутати бяха ранени, като един от тях е откаран

...
Няколко депутати бяха ранени, като един от тях е откаран
Коментари Харесай

Няколко ранени в лют бой между депутати в Хонконг

Няколко депутати бяха ранени, като един от тях е откаран в болница в по-сериозно положение при всеобщо сборичкване в Народното събрание на Хонконг. Разпрата се развихри   поради планувани промени в закона, позволяващи заподозрени да бъдат изпращани в Китай за правосъден развой, оповестява Би Би Си.

Няколко депутати са били ранени, а един е бил откаран в болница, откакто политиците влязоха в конфликти в пленарната зала.

Критици на препоръчаната законова смяна считат, че тя ще накърни свободите в Хонконг.

Вносителите от страна на изпълнителната власт аргументират приемането й с нуждата да могат да екстрадират обвинен за ликвидиране в Тайван.

Депутат, който поддържа ръководещата върхушка в Пекин, дефинира багра в Народното събрание като " печален ден за Хонконг ".

  Хонконг има обособена правосъдна система от Пекин, макар, че Китай си върна контрола над някогашната английска колония през 1997 година по силата на съглашение, че ще позволи на територията " висока степен на самостоятелност, с изключение на в сферите външна политика и защита " за идващите 50 години. 

Управителят на Хонконг Кари Лам, която поддържа ръководещите в Пекин, по-рано тази година разгласи проектите си да промени закона, тъй че обвинени да могат да бъдат екстрадирани в Тайван, Макао или континентален Китай, като по всеки проблем се взема решение настрана.

Предложената смяна провокира всеобщо неодобрение и протестни шествия предишния месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР