Няколко държави преживяват туристически бум, благодарение на снимките на сериала

...
Няколко държави преживяват туристически бум, благодарение на снимките на сериала
Коментари Харесай

Как и къде „Игра на тронове“ предизвика туристически бум

Няколко страни претърпяват туристически взрив, с помощта на фотосите на сериала „ Игра на тронове “, осъществени там. Възможно ли е няколко фрагмента от филм да трансфорат дребен хърватски палат известен колкото Версай? Да, в случай че филмът е „ Игра на тронове “, а крепостта - дом на основната героиня Денерис. Подобно знамение се случва освен в Хърватска, само че и в Малта, Северна Ирландия и Исландия, оповестява Българска национална телевизия. Навсякъде, където се появяват екипите на сериала, те провокират туристическа фикс идея, а облагите в дребните градчета скачат съвсем с 600 %. Страстта на феновете е нараснала посещаемостта им приблизително със 120 %.

Най-облагодетелствана е Северна Ирландия. Там запалените почитатели са предстоящи с отворени прегръдки от локалните хора, които са подготвили албуми със фотоси на всички места, появили се в „ Игра на тронове “. Според вестник „ Таймс ", продукцията е изхарчила 140 милиона евро и е основала 900 работни места в Ирландия.

В Хърватска и Дубровник също се възползват от всеобщото настъпление на фенове. Те към този момент провеждат три часови турове, при които описват историята на средновековните семейства. Цената е към 57 евро на човек.

Такива чудеса се случват рядко. За да се развива туризмът, е належащо повече неизменност, а растеж от 7-10 % се счита за извънреден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР