Няколко държави изразиха в ООН загриженост относно полицейското насилие, включително

...
Няколко държави изразиха в ООН загриженост относно полицейското насилие, включително
Коментари Харесай

ООН критикува Франция заради расизма и полицейското насилие

Няколко страни показаха в Организация на обединените нации угриженост по отношение на полицейското принуждение, в това число против протестиращи, във Франция, където стартира следващият ден на всеобщи демонстрации.

Нападенията против мигранти, расовото профилиране и религиозната непоносимост също бяха повдигнати по време на Универсалния периодически обзор (УПП), който всички 193 страни от Организация на обединените нации минават на всеки четири години.

Франция би трябвало „ да предприеме ограничения, с цел да отговори по транспарантен метод на изказванията по отношение на несъразмерната приложимост на мощ от страна на полицията и жандармерията против протестиращи по време на демонстрации “, съобщи представителят на Швеция пред Съвета по правата на индивида в Женева, написа БГНЕС.

Подобни опасения показаха и други страни, измежду които Дания, Лихтенщайн и Норвегия, както и Русия, Венецуела и Иран – три страни, които сами постоянно се сблъскват с обвинявания в полицейско принуждение и други съществени и необятно публикувани нарушавания на правата на индивида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР