Няколко чуждестранни държави, сред които и Полша, ще изпратят военни,

...
Няколко чуждестранни държави, сред които и Полша, ще изпратят военни,
Коментари Харесай

Няколко държави ще изпратят военни в Париж заради сигурността на Олимпийските игри

" Няколко задгранични страни ", измежду които и Полша, ще изпратят военни, с цел да оказват помощ с обезпечаването на сигурността на Олимпийските игри в Париж през лятото, откакто страната хазаин е с най-висока степен на предизвестие за възможни атентати, научи Агенция Франс Прес и от министъра на защитата Себастиен Льокорню.

" Няколко страни ще ни оказват помощ в най-критичните браншове - да вземем за пример при защитата с кучета ", съгласно министъра.

Това е нормална процедура, като чиновници на френската жандармерия са взели участие в гарантирането на сигурността по време на Световното състезание по футбол в Катар. Полският министър на защитата разгласи, че страната му ще изпрати военни подкрепления в Пари за Олимпийските игри, без да посочи броя им.

" Операционна мощ от наши военни, в това число и кучета, ще бъде пратена в Париж. Основната цел е да се включат в интервенции по разкриване на експлозиви и битка против тероризма ", съобщи в обществената мрежа X Владислав Косиняк-Камиш.

Френското държавно управление реши след атентата в Париж да вдигне равнището на сигурност на оптимално равнище четири месеца преди старта на Олимпиадата. Според министър Себастиен Льокорню 18 000 френски военни ще бъдат мобилизирани, след които и 3000 водачи, които ще бъдат ангажирани с наблюдаване от въздуха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР