Няколко човека бяха ранени при стрелба край централата на Агенцията

Няколко човека бяха ранени при стрелба край централата на Агенцията ...

Стрелба близо до централата на АНС, има ранени.

Няколко човека бяха ранени при стрелба край централата на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ във Форт Мийд, щата Мериленд, предаде Ройтерс, като се позова на американски медии. Източник, близък до ФБР, което разследва инцидента, каза, че по всяка вероятно не става дума за терористичен акт.
 
Trump briefed on shooting at NSA headquarters in Maryland
— Bloomberg (@business) Инцидентът е станал в 7 часа сутринта, когато черна кола се е опитала да влезе в комплекса, разположен близо до оживена крайградска магистрала на около 50 км североизточно от Вашингтон. От ведомство съобщиха, че по първоначални данни никой от пострадалите не е получил огнестрелни рани. АНС не уточни кой е произвел изстрелите - охраната на комплекса или пътуващите в колата, но подчерта, че на местопроизшествието са били намерени оръжия. От агенцията казаха още, че неколцина ранени са били откарани в болница.
 
DEVELOPING: Security incident being investigated after reports of shooting outside National Security Agency (NSA). -
— NBC News (@NBCNews) На видеозапис, направен на местопроизшествието, се виждат следи от куршуми по предното стъкло на кола, която се е ударила в бетонна преграда.

 
Report: Officer injured in NSA shooting
— Steve The Stick (@SteveTheStickny)
По-рано в сряда американски медии съобщиха за най-малко трима ранени край армейската база, където, освен АНС се помещава и федералната школа за киберкомандване и защита на информацията. Президентът Доналд Тръмп е информиран за случая, каза говорителка на Белия дом.
 

Източник: dariknews.bg