Няколко членове на каталунското правителство са заявили на каталунския премиер

...
Няколко членове на каталунското правителство са заявили на каталунския премиер
Коментари Харесай

Неофициално: Има разделение в каталунското правителство относно независимостта

Няколко членове на каталунското държавно управление са декларирали на каталунския министър председател Карлес Пучдемон, че поддържат свикването на избори, с цел да се избегне отнемането на автономията на региона. Информацията е на Агенция Франс Прес, като организацията се базира на вътрешен източник.
На среща, проведена през вчерашния ден (24 октомври), членове на районното държавно управление са подкрепили разновидността " предварителни локални избори ". Този вид е част от процедурата по активиране на член 155 от испанската конституция, с която може да бъде отнета автономията на Каталуния.
В ръководещата коалиция на Пучдемон царят дълбоки разлики, само че извънредно лявата партия CUP и лявата ERC поддържат неговата консервативна група PDeCAT в устрема за оповестяване на самостоятелност, осведоми БГНЕС.
Днес, 25 октомври, испанския министър председател Мариано Рахой акцентира, че конституционните ограничения за лишаване на властта от каталунското държавно управление са " единственият вероятен отговор " на дейностите на Пучдемон. Рахой съобщи, че ще извърши отговорностите си като приложи член 155 от конституцията, предусещащ прекосяване на Каталуния към директно ръководство от Мадрид, тъй като районните управляващи не зачитат законите, конституцията, статута на Каталуния и не се преценяват с милиони каталунци, които стават очевидци по какъв начин тяхното държавно управление погазва закона. Но използването на член 155 може да провокира недоволство в североизточния район, който въпреки и разграничен по въпроса за независимостта, е изрично за отбрана на своя език и автономност. Освен това, с член 155 Мадрид може да забрани събирането за митинги и демонстрации.
За през днешния ден са планувани нови митинги. Учители имат намерение да се съберат в Барселона, а първоначални организации, наречени " комитети за отбрана на референдума ", също ще стачкуват. За петък, 27 октомври, има апел за митинг пред каталунския парламент - от 13:00 часа българско време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР