Няколко часа, след като стана ясно, че главният прокурор Иван

...
Няколко часа, след като стана ясно, че главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Президентството с позиция за искането на Иван Гешев

Няколко часа, откакто стана ясно, че основният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във желае от Конституционния съд тълкувателно решение за имунитета на президента, от „ Дондуков “ 2 разясниха сбито тематиката за Novini.bg.

„ След като основният прокурор е сезирал Конституционния съд, чакаме развиване по формираното дело. Само Конституционният съд може да пояснява Конституцията “, споделиха от институцията за БТВ.

Иван Гешев желае от Конституционен съд пояснение на член от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента

Днес, 27.01.2020 година, Конституционният съд образува конституционно дело № 1/2020 година по искане на Главния прокурор на Република България за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 103 от Конституцията на Република България. Докладчик по делото е арбитър Мариана Карагьозова-Финкова, оповестяват от правосъдната институция.

Припомняме, че по-рано през днешния ден, основният прокурор Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във изиска от Конституционния съд пояснение на член 103 от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента. Според Конституцията президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за дейности, осъществени при осъществяване на функционалностите им, с изключение на при държавна измяна и нарушаване на Конституцията.

Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във повдига въпроса по какъв начин се реализира баланс сред публичния интерес и интереса на вероятно потърпевшите лица при настоящата "абсолютна цялост " на президента и вицепрезидента.

Три години от началото на мандата на Румен Радев

В настояването си до Конституционен съд основният прокурор е отправил питане за изясняване на това дали се припокрива понятието "държавна измяна " с закононарушенията по глава първа от Наказателен кодекс "престъпления срещу републиката ", в раздел "Измяна "; каква е разликата сред понятията "държавна измяна " и "нарушение на Конституцията "; включват ли в наличието си някое от понятията "държавна измяна " и "престъпления срещу републиката " осъществяването на закононарушение, друго от плануваните в раздел "Измяна ", глава "Престъпления срещу републиката ", в случай че да, в кое от двете и има ли условия по отношение на типа на закононарушението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР