Няколко часа, след като огромно количество земна маса се срина

...
Няколко часа, след като огромно количество земна маса се срина
Коментари Харесай

Портних хвърли вината за срутването на новия булевард във Варна върху ромите

Няколко часа, откакто голямо количество земна маса се срина пред автомобил, движещ се по новия варненски бул. „ Васил Левски ”, кметът на морската ни столица Иван Портних откри отговорен за случилото се – противозаконното строителство в региона на пропадналия склон.
По думите му там трябвало да има подсилване, само че тъкмо преди два дни тричленен състав на Върховен административен съд спрял заповедта за авансово осъществяване, която предвиждала събарянето на постройки.

Обжалването било планувано за началото на идната година, само че след случая булдозерите влизат в ромската махала „ Максуда” още през днешния ден.

На фона на багери и самосвали, разчистващи струващото 110 млн. лева трасе, градоначалникът уточни една съответна къща, която се вижда от мястото на сриването: „ Не ги разбирам по какъв начин живеят на ръба на ската. Няма да чакаме тая къща и тя да слезне на локалното, през днешния ден още ще я съборим. Техниката ще влезе да събори тази постройка и да се обезопаси скатът”, цитира bTV.

По думите му горе ще бъдат съборени 10-15 постройки, ще се направи път, по който в „ Максуда” да могат да влизат полицейски или пожарни коли, хвърлянето на боклуци ще бъде спряно с ограда, а скатът ще бъде горист. Обитателите ще получат „ опция за краткотрайно настаняване”. А в случай че стачкуват против събарянето? „ Слабо ме интересува. Не може стотици хиляди да сме заложници на такова безумие”, отговори Портних.

По думите му става дума за противозаконни постройки, като „ в годините обратно са им раздавани някакви бележки” от областен кмет от друга партия.

Варненският кмет се наложи да дава пояснения за втора повреда по мегапроекта „ Бул. Васил Левски” единствено в границите на няколко дни. Градската автомагистрала беше пусната за придвижване и похвалена и от премиера Бойко Борисов, само че през днешния ден Портних беше безапелационен: „ Обектът не е приключен, не е въведен в експлоатация”.

Фирмата реализатор ще отстранява вредите за своя сметка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР