Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура.Прочетете ощеНе

...
Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура.Прочетете ощеНе
Коментари Харесай

Разпитаха Васил Божков в прокуратурата, не е ясно дали ще бъде поискан арест

Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура.
Прочетете още
Не е ясно дали ще бъде пожелан арест, твърди юристът му пред NOVA.

След като дойде в София, Васил Божков беше арестуван на Летище София и отведен в следствения арест на „ Г.М. Димитров ”, а по-късно и прегледан в Министерство на вътрешните работи болница. Той обаче не е поискал обстойни прегледи, по тази причина процедурата там е завършила бързо.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинявания. Той е запазил безмълвие при разпитите. Става въпрос за възможни закононарушения, свързани с убийства и с атентата против Алексей Петров през 2015 година

Все още не е ясно каква мярка ще му бъде наложена, може и да не е задържане зад решетките, счита отбраната му.

Решението тъкмо през днешния ден Божков да се прибере, юристът му Георги Гатев дефинира като случайност, само че не се изговори в прав текст кои са „ бухалките ”, за които по-рано Божков писа във Фейсбук профила си.

„ В момента единствено му предявиха постановленията за привличане като обвинен. По едно от делата, което го назоваваме престъпно - там са случаите с престъпните престъпения, и другото е по отношение на хазарта. ”, съобщи Георги Гатев.

„ Колегите дадоха обещание, че още на следващия ден ще се опита да внесат делата за разглеждане в правосъдно съвещание с оглед установяване на мярка ”, сподели юрист Гатев.

„ По принцип не дава пояснение. Възползвал се е от правото в този момент да не дава пояснение, само че в по-късен стадий самият той ще реши дали да даде, или не ”, съобщи Гатев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР