Няколко часа физическа активност седмично, дори и с малка натовареност,

...
Няколко часа физическа активност седмично, дори и с малка натовареност,
Коментари Харесай

Няколко часа движение седмично удължават живота на възрастните мъже

Няколко часа физическа интензивност седмично, даже и с дребна натовареност, като разходка или градинарство, понижават риска от гибел за възрастните мъже, заяви Агенция Франс Прес.

Усилията може да са напълно скромни и да не престават единствено по няколко минути на сеанс, акцентират създателите на проучването от Лондонския академични лицей.

Всеки половин час спомагателна лека физическа интензивност на ден (градинарство, засаждане на растения в саксии, разходка на кучето) е обвързвана с понижаване на риска от гибел със 17 %. При половин час умерено до интензивно придвижване на ден, рискът понижава до 33 %.

Учените са наблюдавали съвсем 1200 мъже без сърдечни болести на възраст 70-80 години. Само 16 % от тях можели да се оправят с поредност от извършения най-малко 10 минути. Две трети от доброволците обаче успявали да създадат упражненията с почивки. Втората група имала същите шансове за дълготрайност на живота като първата. И в двете групи рискът от гибел бил по-малък с 40 % спрямо тези, които по през целия ден не помръдвали от фотьойла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР