Няколко бутилки със запалителна смес бяха хвърлени тази сутрин по

...
Няколко бутилки със запалителна смес бяха хвърлени тази сутрин по
Коментари Харесай

Атакуваха института "Роберт Кох" насред пандемията в Германия СНИМКА

Няколко бутилки със запалителна примес бяха хвърлени тази заран по постройка на института "Роберт Кох ", националната организация на Германия за надзор на болесттите, заяви берлинската полиция, представена от ДПА.
Човек от защитата на института е съумял да загаси пламъците, само че нападателите избягали. Един прозорец е строшен, само че няма потърпевши хора.

Поради това, че се подозира "политически претекст ", формираното дело за опит за тенденциозен палеж е предадено на държавните органи за престъпни следствия, заяви още полицията.



"Роберт Кох " е главният институт по публично здраве в Германия. Той следи броя на случаите на ковид във федералната република и поучава държавното управление по тактиката за преодоляване на разпространяването на вируса.

Според полицията нападнатата постройка се намира в южния берлински регион Темпелхоф-Шонеберг и не става дума за главната постройка на института, която се намира в северозападната част на немската столица.

Макар и множеството германци да утвърждават дейностите на държавното управление за справяне с рецесията с ковид, имаше и огромни манифестации против рестриктивните мерки, наложени на другите браншове на стопанската система и публичния живот.

В Германия нивата на заразяване остават по-ниски от доста европейски страни, само че пораства безпокойството от внезапното нарастване на случаите, пристигнало с настъпването на по-студените месеци от годината. В някои елементи на Германия, в това число в Берлин, това докара до стягане на противоепидемичните ограничавания.

Институтът "Роберт Кох " удостовери нови 11 176 случая на заразяване за последното денонощие. В края на седмицата този брой постоянно е по-нисък, защото се вършат по-малко проби.

Във федералната република инфектираните от началото на пандемията са общо 429 181. Броят на умрелите се усили през днешния ден с 29 и доближи до общо 10 032.
Коефициентът на репродукция на вируса, с който се мери степента на разпространяването му, към вчерашния ден е бил 1,36 за цяла Германия, сочат данни на "Роберт Кох ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР