Няколко бургаски детски градини се включиха в отбелязването на Седмицата

...
Няколко бургаски детски градини се включиха в отбелязването на Седмицата
Коментари Харесай

Бургаски деца отбелязват Седмицата на Европа

Няколко бургаски детски градини се включиха в отбелязването на Седмицата на Европа. Инициативата е отдадена на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Тя ще продължи от 20 до 24 ноември, а нейни уредници са Община Бургас, Обществения дарителски фонд - Област Бургас и Центъра за поддръжка на личностното развиване.

"Вълшебство ", "Детелина ", "Надежда ", "Ран Босилек " и "Х. К. Андерсен " са детските градини, в които децата от трета и четвърта група се срещат с естествените забележителности, песните, танците, героите от приказките и кухнята на една от европейските страни Гърция, Португалия, Франция, Италия и Англия.

През Седмицата на Европа децата гледат презентации за страните, рисуват, драматизират приказки, разучават присъщи за всяка страна танци и се впуснат в кулинарно премеждие.

Родителите също оказват помощ дните на Седмицата да се трансфорат в незабравимо прекарване за техните деца.

Кулминацията на проявата е на 29 ноември от 16,30 часа в Младежкия културен център, когато рисунките на палавниците ще бъдат подредени в галерия "Европа на белия лист " и всяка от петте детски градини ще се показа със особено готова стратегия.

Общественият дарителски фонд - Област Бургас финансира всички действия по време на Седмицата на Европа и дружно със съорганизаторите - Община Бургас и Центъра за поддръжка на личностното развиване е подготвил за всяка детска градина документи и награди.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР