Няколко бивши състезателки от националния отбор по спортна гимнастика на

...
Няколко бивши състезателки от националния отбор по спортна гимнастика на
Коментари Харесай

Британски гимнастички с разкрития за потресаващ треньорски тормоз

Няколко някогашни състезателки от националния тим по спортна гимнастика на Англия се оплакаха, че са били редовно измъчвани от треньорите си, в изявление за английския канал ITV.

Бившата европейска шампионка за девойки Катрин Лайънс твърди, че наставникът й я биел с пръчка и не й е давал храна една седмица, с цел да може да отслабне. Също по този начин непрестанно й крещял и за наказване я заключвал сама в килер. Поради напрежението Лайънс била принудена да приключи кариерата си.

'Beaten and starved': Stars allege abuse at heart of British Gymnastics | @stevescott_itvhttps://t.co/PnQwZutW8H pic.twitter.com/pPOUphuaX1
— ITV News (@itvnews) July 6, 2020 Шампионката на Игрите на Британската общественост Лиса Мейсън, която игра за Англия на Олимпиадата през 2000 година в Сидни, съобщи, че е била физически измъчвана от 10-годишна възраст. Треньорите я принуждавали да тренира и взе участие в надпревари, макар че била контузена, давайки й мощни болкоуспокояващи. Веднъж Мейсън даже трябвало да играе със стрес фрактура на крайници.

" Психическото и физическото принуждение бяха всекидневие за нас ", сподели друга гимнастичка, чието име не се оповестява.

Федерацията по гимнастика на Обединеното кралство излезе с изказване по отношение на изказванията, в което осъди " всяко държание на треньорите, което е нездравословно за здравето на спортистите ".

Както е известно, преди няколко години вследствие на скандал за полов тормоз над малолетни, управлението на американската федерация по гимнастика беше насила да подаде оставка. Основният обвинен беше физиотерапевтът на американския отбор Лари Насар, който беше наказан на повече от 200 години затвор за разнообразни закононарушения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР