Няколко български прокурори и оперативни работници станали причина за голям

...
Няколко български прокурори и оперативни работници станали причина за голям
Коментари Харесай

Наши прокурори и ченгета шокирали ОАЕ с опит да изведат Божков от страната

Няколко български прокурори и оперативни служащи станали причина за огромен скандал в Обединените арабски емирства. Те пробвали да изведат от страната Васил Божков и Георги Попов, които са там от края на януари. Властите в ОАЕ колегиално обезпечили среща на нашите магистрати и ченгета с упрекнатите в голям брой закононарушения предприемачи.
В един миг пратениците на българската прокуратура оповестили на арабските си сътрудници, че би трябвало да отведат двамата до летището и оттова да летят за България. Местните представители на съответните ведомства били напряко същисани. Не можели да повярват, че чуват сходен парадокс. Реагирали сдържано, само че ясно и изрично декларирали, че сходна концепция освен ги наскърбява, само че е в прорез с всички правила на интернационалното съдействие. Това оповестиха за Фрог нюз два самостоятелни дипломатически източника.

Преди дни основният прокурор Иван Гешев съобщи пред публицисти: „ Искате да се молим на Божков да се прибере ли? Българската прокуратура и никоя страна не се моли на търсени и упреквани лица “. И добави: „ Прокуратурата свърши всичко допустимо за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които организираха диалог на високо равнище в ОАЕ “.

Оказва се, че изпратените в ОАЕ са доста повече, а не двама и са отишли със задача, която, меко казано, слага на тестване положителните ни връзки с Емирството.

Когато си оповестил, че се бориш против престъпността, би трябвало да го направиш, спазвайки прецизно закона и законовите процедури. Иначе се превръщаш в по-голям закононарушител от тези, които обвиняваш, тъй като го правиш от името на страната и институцията, която представляваш. Има избран ред и път, които би трябвало да бъдат извървени по повод настояването за екстрадиция на Божков и Попов. Всеки опит за нарушение на процедурата е леке върху името на страната ни, разяснява пред Фрог нюз върховен български магистрат.

В петък стана ясно, че Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са имали служебни паспорти. Такива се издават на високопоставени държавни чиновници или на лица, участващи в интернационалните мероприятия от името на страната. Това заяви уеб сайтът " Биволъ ". Министерството на външните работи призна, че в действителност са издадени такива паспорти, само че двамата не са напуснали страната, употребявайки тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР