Няколко американски социални мрежи, включително Facebook и Whatsapp, ще бъдат

...
Няколко американски социални мрежи, включително Facebook и Whatsapp, ще бъдат
Коментари Харесай

Facebook и Whatsapp ще предават криптирани съобщения на британската полиция

Няколко американски обществени мрежи, в това число Фейсбук и Whatsapp, ще бъдат длъжни да предават криптирани от потребителите известия на английската полиция в сходство с ново съглашение сред Лондон и Вашингтон, оповестява БГНЕС.

Според организацията съглашението, което ще бъде подписано идващия месец, ще задължи обществените мрежи да предават информация, с цел да подкрепят следствието на изключително тежки престъпни закононарушения, в това число тероризъм и педофилия.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател съобщи по-рано, че за нарушителите е добре пристигнало желанието на Фейсбук да позволи на потребителите да изпращат криптирани по подобен метод известия, че единствено подателят и получателят да имат достъп до тях. Тя прикани обществените мрежи да дават на разследващите служби достъп до известията.

Според организацията, в сходство с новото съглашение, Съединени американски щати, за разлика от Обединеното кралство, ще могат да употребяват информацията, получена от английските компании, единствено при каузи с произнесена присъда за смъртно.

/БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР