Някои води за уста и перорални антисептици могат да деактивират

...
Някои води за уста и перорални антисептици могат да деактивират
Коментари Харесай

Сензационно откритие: Тези продукти неутрализират К-19 за 30 секунди

Някои води за уста и перорални антисептици могат да деактивират човешки коронавируси и, съгласно ново изследване, оказват помощ за понижаване на разпространяването на SARS-CoV-2, причиняващо COVID-19, оповестява ДЕ24.

Резултатите, оповестени в „ Journal of Medical Virology “, демонстрират, че някои от тези артикули могат да бъдат потребни за понижаване на вирусното натоварване или количеството на вируса в устата след попадане там.

Изследователи от Колежа по медицина в Пенсилвания, Съединените щати, тествали няколко орални и назофарингеални разтвори в лаборатория за способността им да деактивират човешки коронавируси, които по конструкция са сходни на SARS-CoV-2.

Прегледаните артикули включват 1-процентен разтвор на бебешки шампоан, пероксид за унищожаване на болки в устата и води за уста.

Екипът открил, че някои от разтворите за изплакване на носа и устата имат мощна дарба да обезвреждат ковид, което допуска, че тези артикули могат да имат способността да понижават количеството на вируса, популяризирано от позитивни на COVID-19 хора.

„ Докато чакаме да се създаде ваксина, са нужни способи за съкращаване на предаването “, сподели Крейг Майерс, професор в пенсилванския лицей.

„ Изпробваните от нас артикули са елементарно налични и постоянно са част от всекидневието “, сподели Майерс.

Носната и устната празнина са значими точки за влизане и предаване на човешки коронавируси.

1-процентовият разтвор за бебешки шампоан, постоянно употребен от лекарите за изплакване на синусите, деактивира повече от 99,9% от ковид след двуминутно време на контакт. Някои от продуктите за гаргара също са били ефикасни при деактивирането на инфекциозния вирус, споделиха откривателите. Много от тях деактивират повече от 99,9% от вируса единствено след 30 секунди прикосновение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР