Някои училища в Англия може да бъдат принудени да затворят

...
Някои училища в Англия може да бъдат принудени да затворят
Коментари Харесай

Училища в Англия може да бъдат принудени да затворят поради спад в броя на учениците

Някои учебни заведения в Англия може да бъдат принудени да затворят заради загуба на финансиране, породена от намаляващия брой възпитаници, предизвестява отчет през днешния ден.

Ръководителите могат да изгубят £1 милиард държавни фондове до 2030 година заради понижаване на броя на учениците, което ги принуждава да понижат разноските, да се слеят с други учебни заведения или даже да затворят изцяло вратите си. Институтът за просветителна политика (EPI) съобщи, че броят на децата в началните и междинните учебни заведения се чака да спадне от 7,57 милиона през 2022/23 на 7,14 милиона през 2028/29 заради спада на раждаемостта след „ бейби взрива “ при започване на 2000-те години.

Други фактори като Брекзит и пандемията от Covid доведоха до промени в фамилните условия, като регионите на Лондон и Североизточна Англия бяха най-засегнати. Финансирането на учебните заведения е тясно обвързано с броя на учениците, което значи, че намаляването на броя на учениците оставя ръководителите с по-малко пари за разноски за личен състав,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР