Някои туроператори може да увеличат обезщетенията при отказ от пътуване

...
Някои туроператори може да увеличат обезщетенията при отказ от пътуване
Коментари Харесай

КЗП Внимавайте с условията на туроператорите по време на Световното по футбол

Някои туроператори може да усилят компенсациите при отвод от пътешестване в последния миг за срещите от Световното, предизвестиха от КЗП

Потребителите деликатно да ревизират за правилното потребление на данните им при закупуването на билети за достъп до мачовете и за обезпечаването на наложителния за валидността им идентификационен документ FAN ID, в случай че решат да посетят някои от срещите от започващото през днешния ден Световно състезание по футбол в Русия и изберат да употребяват услугите на туроператор. За това предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пв ТВ+.

Той означи, че Международната футболна федерация и съветското държавно управление са въвели ред, който на първо място да подсигурява сигурността, само че и отбраната на потребителите. Билети за срещите могат да бъдат закупени единствено от формалната страница на ФИФА, а преотстъпването им става посредством специфична публична платформа за тази цел и не по-късно от три дни преди съответния мач.

Маргаритов предизвести, че е допустимо туроператорите да вкарат малко по-висок % на компенсациите, които вероятно биха поискали от своите клиенти при отвод от пътуването в последния миг, защото става въпрос за съответни събития на тъкмо избрани дати. Затова е добре преди закупуването на пакета да се обърне внимание на неустойките в такива случаи.

Независимо от това дали с туроператор или независимо организираме посещаване на срещи от Световното състезание по футбол, безусловно би трябвало да имаме поради, че каквито и уверения да получаваме от различни източници за продажба на билети, най-вероятно става дума за машинация и заплатим ли – нама да можем да си върнем парите. Докато при проблем с приемането на закупени по законния метод билети, със съдействието на банката, парите ще ни бъдат възобновени.

Любителите на футболната игра би трябвало да имат поради и това, че в случай че са решили в последния миг да пътуват до Русия, не могат да разчитат да се снабдят с годни билети пред стадионите директно преди започването на даден мач точно заради наложителния FAN ID. Удобдство е, че той е равносилен и на виза за интервала до 10 дни след приключването на мондиала, като в същото време обезпечава опция за използването на безвъзмезден превоз за напредването до стадионите, където ще се проведат съответните футболни срещи. Без идентификационния документ няма да бъде вероятен достъпът на входа на стадиона.

Председателят на КЗП изясни, че при възникването на проблем, когато организацията е направена посредством туроператор, хората би трябвало да се обръщат към него. " Осъществяването на контакт, в това число и при нужда с управляващите в Русия, ще бъде по-лесно, в сравнение с в случай че потребителят опита да направи това непосредствено ", уточни той. И добави, че при усложнения при влизането на входа могат да търсят чиновници на стадиона или представители на ФИФА.

" Безспорно доста футболни почитатели ще проследят мачовете и ще излеят страстите си пред телевизионния екран. Най-вероятно ще има много промоционални игри, друг вид томболи с обещания за парични и предметни награди от търговци, които продават артикули, свърани с прекарването на тези приятни страсти. Нека се срещнат деликатно с изискванията, да за може тогава, когато са измежду печeлившите, само че не получат обещаното, да упорстват да им бъде предоставена извоюваната премия или нейната парична равноценност. Ако това не се случи, ние можем да се притечем на помощ ", сподели в умозаключение Маргаритов.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР