Някои туристически региони по света представляват цел за нови атаки,

...
Някои туристически региони по света представляват цел за нови атаки,
Коментари Харесай

Ислямска държава планира да удари по курорти

Някои туристически райони по света съставляват цел за нови офанзиви, сходни на терористичните набези по време на Пасхата в Шри Ланка, оповестява „ Сънди телеграф “.
Изданието се базира на източници от разследващите служби, съгласно които след окончателния си погром на териториите на Сирия и Ирак, напусналите Близкия Изток бойци на Ислямска страна считат да се съсредоточат в организирането на терористични актове по курортите. Като най-вероятни обекти за офанзивите се показват Индия и Малдивите, както и туристическите региони в Кения и Танзания.

„ Колкото и да е парадоксално, крахът на Ислямска страна стартира да образува необикновен проблем. Ако по-рано водачите на терористите отделяха доста сили и време на държавното ръководство и преустройството на живота в завладените територии, то в този момент те могат напълно да преминат към организирането на гърмежи и набези. Халифатът е погубен, само че близко бъдеще можем да се надигнем пред нов проблем – бойците на Ислямска страна ще плъзнат по света и ще търсят благоприятни условия за терористични актове, с цел да могат още един път да се разгласят “, разясняват източниците на изданието.

Серията от гърмежи избухна в Шри Ланка преди седмица, когато католиците отбелязваха Пасха. Загинаха над 250 души, близо 500 са ранените. Мишени на нападенията бяха първокласните хотели в Коломбо и покрайнините, както и църквите в най-големия град и фактическа столица, Негомбо и Баттикалоа. Полицията задържа към 70 души, обвинени в присъединяване в офанзивите. Властите в страната оповестиха, че зад терористичните актове стои локалната ислямистка формация „ Таухид джамаат “. По-късно обаче Ислямска страна пое отговорността.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР