Някои туристически региони по света представляват цел за нови атаки,

...
Някои туристически региони по света представляват цел за нови атаки,
Коментари Харесай

Риск: Ислямска държава планира удари по курортите

Някои туристически райони по света съставляват цел за нови офанзиви, сходни на терористичните набези по време на Пасхата в Шри Ланка, оповестява „ Сънди телеграф “.

Изданието се базира на източници от разследващите служби, съгласно които след окончателния си погром на териториите на Сирия и Ирак, напусналите Близкия Изток бойци на Ислямска страна считат да се съсредоточат в организирането на терористични актове по курортите. Като най-вероятни обекти за офанзивите се показват Индия и Малдивите, както и туристическите региони в Кения и Танзания.

„ Колкото и да е парадоксално, крахът на Ислямска страна стартира да образува необикновен проблем. Ако по-рано водачите на терористите отделяха доста сили и време на държавното ръководство и преустройството на живота в завладените територии, то в този момент те могат напълно да преминат към организирането на гърмежи и набези. Халифатът е погубен, само че близко бъдеще можем да се надигнем пред нов проблем – бойците на Ислямска страна ще плъзнат по света и ще търсят благоприятни условия за терористични актове, с цел да могат още един път да се разгласят “, разясняват източниците на изданието.

Серията от гърмежи избухна в Шри Ланка преди седмица, когато католиците отбелязваха Пасха. Загинаха над 250 души, близо 500 са ранените. Мишени на нападенията бяха първокласните хотели в Коломбо и покрайнините, както и църквите в най-големия град и фактическа столица, Негомбо и Баттикалоа. Полицията задържа към 70 души, обвинени в присъединяване в офанзивите. Властите в страната оповестиха, че зад терористичните актове стои локалната ислямистка формация „ Таухид джамаат “. По-късно обаче Ислямска страна пое отговорността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР