Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени,

...
Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени,
Коментари Харесай

Някои от най-скъпите предмети в света

Някои артикули дефинираме като скъпи, а други са с цени, които напряко не можем да си представим. Ето 10 от най-скъпите неща в света, цената на които могат да ви се сторят невъобразими:

Най-скъпата картина

На 17-ти ноември предходната година, бе продадена картината на Леонардо да Винчи - Salvator Mundi (Спасителят на Света), за рекордната сума от 450 милиона $ на търг в Ню Йорк. Творбата се счита за последната на да Винчи, а рекордната сума бе платена, макар положението й и подозренията за нейната достоверност. Тя бе продадена за последно през 50-те години на предишния век за сумата от 50 милиона $.

Най-скъпият частен аероплан

Най-скъпият частен аероплан в света, принадлежи на принца на Саудитска Арабия - Алуалид бин Талал. Самолетът Airbus A380 нормално е с цена от 300 милиона $, само че съгласно запонати, принцът е платил 500 милиона $, с цел да дава отговор на неговите условия. Този аероплан освен е най-скъпият, само че също по този начин и най-големият. Нищо чудно, че саудитския принци има проблеми с новата власт, поради на първокласните покупки, които си прави.

Най-скъпата субстанция

Ако смятате, че златото и платината са скъпи, ето нещо върху което да се замислите. Най-скъпата субстанция е " антиматерията ". Тя е с цена от 62.5 трилиона $ за грам... За съпоставяне втората най-скъпа материя е Californium 252, който коства единствено сред 25 и 27 милиона $ за грам.

Причината за това антиматерията да е толкоз скъпа е равнището на силата, която може да създаде. Килограм антиматерия би основала толкоз сила, колкото най-мощната термоядрена бомба създавана в миналото.

Най-скъпият автомобил продаден на търг

Най-скъпият автомобил продаван на аукцион е бил моделът 1964 Ferrari 250 GTO Racer. Той е бил благосъстоятелност на колекционера Поул Папаярдо от Кънектикът. Неназован покупател е платил за редкия автомобил сумата от 52 милиона $ през 2013-та година.

Най-скъпото украшение

Розовата звезда, или пръстен с розов елмаз, е най-скъпото бужи продавано в миналото. Това се случи през миналата година на 4-ти април, когато той бе пордаден на аукцион на Sotheby, против сумата от 71.2 милиона $. Формата на диаманта е овална, като той е от 59.6 карата, или тежест от 11.92 грама. Това значи, че всеки грам от диаманта е с цена от близо 6 милиона $. Същият пръстен, бе продаден против сумата от 81 милиона $ през 2013-та година, само че тогава продажбата му пропадна, тъй като анонимния покупател се е отказал да заплати сумата след търга.

Най-скъпият спортен кон продаван в миналото

Състезателните коне са скъпи. Понякога обаче, те са ненадейно скъпи. Най-скъпият спортен кон продаван в миналото се споделя Fusaichi Pegasus. Участвал по време на своята кариера в девет надбягвания, той е бил победител в шест от тях. След своето пенсиониране се трансформира във втория най-хубав кон за разплод. Купува се за тази баснословна сума от ирландеца Кулмор Стюд, прочут в средите на развъждането на спортни коне в Кентъки, Съединени американски щати.

Най-скъпата оръжейна система

Изтребителите на Lockheed Martin - F-35 се сочат, като най-скъпата оръжейна система правена в миналото. Цената за разроботването й се прави оценка на към 400 милиарда $, само че съгласно някои специалисти може да доближи сумата от над 1 трилион $ до цялостното й довеждане докрай.

Най-скъпият смарт телефон

Ако 2000 лв. ви се костват доста за смарт телефон, какво ще кажете за цена от над 45 милиона $. Толкова коства смарт телефонът Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6.

Предвид на модела това е функционален телефон, с изключение на доста скъпо украшение. Високата цена се предопределя от доста необичаен розов елмаз на гърба на смарт телефона.

Най-скъпата хотелска стая в света

Пет-звездният хотел " Президент Уилсън ", намиращ се на самия бряг на Женевското езеро, е горделив собственик на най-луксозната и скъпа стая чартърен в света, притежател на премията за най-хубава хотелска стая, връчена по време на Международните туристически награди.

Цената е 67 000 $ на вечер. Стаята е единствена по рода си и носи названието " Царски мезонет ". Намира се на последните 8-ми и 9-ти етажи на първокласния хотел и разполага с повърхност от 1 680 квадратни метра, в които са построени 12 първокласни спални, 12 мраморни бани, 2 гардеробни, джакузи, парна баня, билярдна зала, библиотека, столова, тераса с вдъхновяващи гледки към Женевското езеро и Швейцарските Алпи и какво ли още не.

Най-скъпата акция

Има евтини акции, струващи няколко цента и акции, струващи хиляди, даже десетки хиляди долари. Има, несъмнено и акциите на Berkshire Hathaway, които са най-скъпо котираните акции в света.

Една такава акция коства над 325 000 $. Или несъмнено фонда на Бъфет не е по джоба на всеки вложител, тъй като минималното търгувано количество от акциите на фонда е 1 акция. Разбира се това не е инцидентно. Просто Бъфет желае всички вложители, които насочват средствата си, към управлявания от него фонда да са съществени и с огромни благоприятни условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР