Някои случаи в медицината наистина са куриозни. Такъв е този

...
Някои случаи в медицината наистина са куриозни. Такъв е този
Коментари Харесай

Медицински куриоз - да ти растат косми на абсурдно място

Някои случаи в медицината в действителност са куриозни. Такъв е този на жителка на Италия, която се обърна към лекарите с недоволство, че й порастват косми по венците. Необичайният случай е разказан в публикация в списанието Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology.
Момичето за пръв път се обърнало към лекарите през 2009 г, тъй като на небцето й растели косми, сходни на мигли. Поставена й била диагнозата синдром на поликистозни яйчници, който постоянно е обвързван с непотребната коса по лицето и тялото, съобщи БГНЕС.
Космите са били отстранени оперативно и са й предписани хормони. Известно време лекуването помогнало, само че години по-късно космите още веднъж се появили, и то в пъти повече. Този път лекарите освен отстранили космите, само че и взели тъканни проби за разбор. Под микроскоп те разкрили косъма, който прораснал през извънредно удебелена тъкан на венците.
Експертите към момента не са намерили единомислещо пояснение на явлението. Те не изключват, че италианката ще би трябвало да приема медикаменти, които поправят хормоналния декор през целия й живот.
Досега, в историята на медицината, са регистрирани единствено пет сходни случая и всички при мъже.
По-рано стана известно, че на 46-годишен гражданин на Москва му пораства коса в ларинкса и трахеята. Лекарите са направили електролиза на ларинкса и изписали пациента за домашно лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР