Някои семейства си предават бижута, часовници, дори готварски рецепти. Наследството

...
Някои семейства си предават бижута, часовници, дори готварски рецепти. Наследството
Коментари Харесай

Семейство пази 141-годишен сладкиш

Някои фамилии си предават б ижута, часовници, даже готварски предписания . Наследството на фамилия в Мичиган обаче е неповторимо - сладкиш със сушени плодове на 141 години , заяви Асошиейтед прес.

" Страхотно е ", сподели Джули Рътингър, пра-правнучка на Фиделия Форд, изпекла сладкиша през 1878 година
 
Bananas? Michigan family treasures ancestor’s 141-year-old fruitcake.
— The Associated Press (@AP)
Сладкишът в началото е непокътнат в памет на Фиделия Форд . От нея стартира традицията коледното лакомство да се пече при започване на годината и да се оставя да " зрее " до празниците (това е допустимо, когато е залято с алкохол - бел ред.). Фиделия умира на 65 години, преди да бъде изяден сладкишът й за 1878 година Когато идват празниците, фамилията взема решение да го резервира в нейна памет.

С тази задача се натоварва бащата на Джули - Морган Форд до гибелта си през 2013 година Той го съхранява върху древен поднос на горния рафт на древен бюфет в дома си в Текумзе. Там е и в този момент.

Колкото и остарял да е сладкишът на семейство Форд, не може да претендира за международен връх . В книгата на Гинес в тази графа е вписано кулинарно произведение на 4176 години, открито в египетска гробница, което е изложено в швейцарски музей.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР