Някои РС доставчици дори обмислят да пренесат производствотоПоскъпването на компютрите

...
Някои РС доставчици дори обмислят да пренесат производствотоПоскъпването на компютрите
Коментари Харесай

Компютрите ще поскъпнат от търговската война САЩ-Китай

Някои районен съд снабдители даже обмислят да пренесат производството

Поскъпването на компютрите е неизбежно, считат анализатори (източник: CCO Public Domain)

Производителите на компютри се готвят да повишат цените, поради новите мита, които Съединени американски щати постановиха на внасяните от Китай артикули, твърди обява на Economic Daily News (EDN).

По-рано този месец Съединени американски щати изготвиха лист със артикули от Китай на стойност 300 милиарда $, които ще бъдат обложени с 25-процентно мито. В листата попадат артикули като портативни компютри, смарт телефони, носима и друга потребителска електроника.

Китай, от своя страна, контраатакува, като разгласи, че от юни вкарва спомагателни мита в размер на 5-25% за повече от 5 хиляди артикули, внасяни от Съединени американски щати, на стойност 60 милиарда $.
още по тематиката
За да компенсират спомагателните разноски от митата, някои от производителите на компютри възнамеряват да покачат цените на своите устройства, предлагани в Съединени американски щати, твърди END.

Все още множеството производители и търговци на дребно в Съединени американски щати имат складови ресурси, които ще им разрешат в близко време да не трансформират цените на компютрите. Поскъпването обаче е неизбежно.

Освен това, в устрема си да минимизират следствията от новите мита, някои производители имат намерение да пренесат производството от Китай в други страни – като Виетнам и Тайван, да вземем за пример.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР