Някои райони в Будапеща първи ще се възползват от новите

...
Някои райони в Будапеща първи ще се възползват от новите
Коментари Харесай

Унгария се сдоби с 5G мрежа от Ericsson

Някои региони в Будапеща първи ще се възползват от новите услуги

Оборудване на Ericsson е в основата на новата 5G мрежа в Унгария
(снимка: Ericsson)

Операторът Magyar Telekom и Ericsson пуснаха първата комерсиална 5G мрежа в Унгария. От услугите й ще се възползват на първо време потребителите в някои региони на столицата Будапеща.

Стартирането на 5G мрежата онлайн идва единствено две седмици откакто Magyar Telekom си обезпечи набор от 3,5GHz на извършения в Унгария търг за разпределение на честотите (на 26 март).

Мрежата ще бъде налична за клиентите посредством 5G-съвместими устройства. Тя се базира на телекомуникационно съоръжение от семейството Ericsson Radio System, оповестиха от шведската компания.

„ Magyar Telekom се приготвя отдавна да пусне 5G, откакто изследва опциите за бизнес и 5G технологията и оперира тестова мрежа в продължение на шест месеца взаимно с Ericsson. Това ни разрешава да стартираме комерсиалната услуга бързо след приемане на лиценза за периодичност ”, съобщи Тибор Рекаси, изпълнителен шеф на телекома.

По неговите думи, 5G ще обезпечи на клиентите по-висока скорост на данни и ниска инертност, както и свързване на доста нови устройства. 5G ще се трансформира в платформа за нови приложения и благоприятни условия както за промишленостите, по този начин и за обособените лица, споделя Рекаси.
още по тематиката
В изискванията на рецесия мобилните мрежи са по-критични от всеки път – от незабавните и здравни услуги до връзките на фамилиите, разяснява от своя страна Арън Бансал, президент на Ericsson за Европа и Латинска Америка.

„ 5G отваря благоприятни условия, както в никакъв случай до момента, от отдалечена здравна помощ, незабавни незабавни услуги и дронове за доставка на консумативи – всичко това  може да поддържа обществото по време на пандемия ”, добави Бансал.

Пускането на 5G мрежата в Унгария е поредна стъпка от дългогодишното партньорство на Magyar Telekom и Ericsson, което обгръща също планове в областта на 2G, 3G и 4G технологиите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР