Някои продукти, които уж помагат за отслабване, получиха огромна популярност

...
Някои продукти, които уж помагат за отслабване, получиха огромна популярност
Коментари Харесай

Продукти за отслабване могат да бъдат опасни

Някои артикули, които сякаш оказват помощ за намаляване, получиха голяма известност и то в международен мащаб. Но дали тази тяхна “слава ” е заслужена? Доколко и за кого те могат да бъдат даже рискови? Вижте какво изясняват експертите.

undefined

Смята се, че джинджифилът форсира обмяната на веществата и по този метод спомага за намаляване. Да, това е истина. Но за жалост, джинджифилът напълно не е безопасен. Ще се изненадате, само че единствено 5 сантиметра свеж корен от джинджифил провокира мощна тахикардия даже при изцяло здрави хора и то в 99 на 100 от случаите. За сърдечноболните джинджифилът работи още по-зле - той води до нарушавания на сърдечния темп, които са толкоз съществени, че постоянно изискват хоспитализация. За сметка на това точно джинджифилът е мощен афродизиак както за мъжете, по този начин и за дамите. И, да, с помощта на салатата, подправена с малко джинджифил или сок от него, може да стопите известно количество калории със занимания в спалнята.

Прието е да се мисли, че целината има негативна калоричност, т.е., за нейната преправка организмът изразходва повече сила, в сравнение с получава от този зарзават. Истината е, че пресният корен от целина е доста корав, заради което фактически се изразходват повече калории, с цел да може да бъде сдъвкан. Ако обаче го настържете на ренде, вълшебният резултат изчезва. Освен това в целината има доста етерични масла, които покачват апетита. Освен това целината ускорява отделянето на злобен сок, а това може да докара до дискомфорт в дясното подребрие и до диария. Като добавите към това и диуретичните свойства на корена от целина, ще ви стане пределно ясно, че в случай че сте на такава диета, би трябвало да стоите по-близо до тоалетната.

Грейпфрутът сякаш отстранява възприятието за апетит, по тази причина ни твърдят, че е задоволително да изяждаме по половинка от този плод дневно. И освен ще си останем стройни, само че и ще изхвърлим няколко непотребни кг. Истината е по-различна. В продължение на 20 години учените се пробват да изяснят кадърен ли е грейпфрутът да потисне възприятието за апетит. Убедителни доказателства за това обаче по този начин и не се откриха.

Действително грейпфрутът съдържа вещество под наименованието нарингенин, което леко понижава апетита. Още повече, че нарингенинът се съдържа в кората на грейпфрута, по тази причина, който се пробва да отслабне, е нужно да почиства доста внимателно плода, изрязвайки колкото може по-малко от кората му.

За страдание обаче потребните за намаляване свойства на нарингенина понижават до най-малко киселините, които се съдържат в грейпфрута. Причината е в това, че, както всеки кисел плод, грейпфрутът усилва отделянето на стомашен, сок, а значи покачва апетита. Тези, които страдат освен от наднормено тегло, само че и от атеросклероза и са принудени да одобряват препарати от клас статини, би трябвало да се откажат напълно от грейпфрута. Защото и самият плод, и сокът от него блокират действието на тези медикаменти. А всички останали, преди да похапнете грейпфрут, му позволете да доузрее, с цел да е по-малко кисел. За задачата поставете грейпфрута в хладилника и го оставете за 4 дни. В последна сметка, въпреки всичко за разтуха на феновете на този в действителност прелестен плод си коства да се каже, че той изкарва от организма солите на пикочната киселина, чието струпване води до подагра. За профилактика на подаграта пийте сок от грейпфрут, на половина разводнен с вода.

Според отслабващите ананасът съдържа бромелайн, който стапя мазнините. Истината е, че бромелайнът е цялостен комплекс от ферменти, които имат противовъзпалителни свойства. За страдание обаче, те не стапят мазнините.

Освен това ананасите, изключително не добре узрелите, оставят мощно стипчив усет в устата, по тази причина на човек му се желае да пийне вода. Ако изпиете доста вода, изключително през нощта, на сутринта надали ще сте отслабнали, даже в противен случай. И още една заплаха от незрелите ананаси. Тя се показва в това, че те нерядко водят до запек. Така че с огромните плодове, които постоянно се оказват зелени, би трябвало да постъпвате по същия метод, както и с грейпфрута - оставете ги да узреят в хладилника.

Отнасяйте се внимателно и към сока, изцеден от неузрели ананаси. Той не би трябвало да се съхранява повече от 4-5 дни. И най-добре е да го държите в стъклена бутилка, обгърната във фолио. Иначе потребните ферменти, съдържащи се в сока, ще се разрушат. Между другото, ежедневната приложимост на четвърт чаша сок от свеж ананас води до понижаване на целулита.

Лютивите ястия разгряват, което съгласно някои значи, че по този метод разлагат мазнините. Истината е, че за жалост лютивите подправки не са способни да стопят мазнините, изключително в случай че след тяхната приложимост си полегнете на дивана. Вярно е, че с цел да не нервира хранопровода и стомаха лютивата храна, организмът създава доста слуз. Но за задачата се изразходват несъмнено количество калории, уви напълно малко - от 5 до 15. Затова пък е потвърдено, че лютивата храна подарява жизненост и провокира предпочитание човек да се движи.

Неслучайно салсата, един от горещите латиноамерикански танци, носи наименованието на едноименния сос. Имайте поради обаче, че лютивата храна е противопоказна при всевъзможни болести на стомашно-чревния тракт, при хипертония и исхемична болест на сърцето. Тя покачва нервната възбудимост и обостря кожните болести - екземата, псориазисът, невродермитите.

Дюлята е един от дребното артикули, който може да стапя мазнини и е изцяло безвреден. Този плод има доста груба целулоза (съединителна тъкан), също така за сдъвкване на твърдата дюля се изразходват към 40 ккалории.

Затова при една седмица на “дюлена ” диета може да свалите 5 наднормени кг. Истината обаче е, че резултатът от такава диета не е дългогодишен. Веднага щом се върнете към нормалното хранене, килограмите ще се възвърнат още веднъж.

Така че “дюлената ” диета ще ви е потребна, в случай че се постанова да отслабнете бързо за някакво съответно събитие. За задачата е нужно дневно да изяждате по 3 огромни дюли в свеж тип. Допълнително би трябвало да изпивате не по-малко от две чаши кефир или айрян.

При предпочитание към напитката можете да добавяте дръжкова целина, копър, кориандър и да си приготвите напитка от подправки, която ще помогне да поддържате червата в норма и да избегнете запека. Ако в последна сметка предприемете “дюлена ” диета ”, не забравяйте да приемате витамини.

Между другото, специалистите признават дюлята и като лечебно средство и оферират няколко предписания:

• За лекуване на хипертонична болест си пригответе следната настойка: една-две супени лъжици смлени листа и клончета от дюлево дърво се заливат с една чаша гореща вода. Сместа се поставя да ври 15 минути, след което престоява 45 минути. Приема се по една супена лъжица 3 пъти дневно.

• При диария: една супена лъжица сушена и смляна кора от дюлеви клончета се залива с една чаша вода, сместа ври 15 минути, престоява 45 минути и се одобряват по 1-2 супени лъжици 3 пъти дневно след ястие.

• При сухота в устата: сложете под езика си 2-3 семенца от дюля за 1-2 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР