Някои продукти имат така наречената отрицателна калорична стойност. Това означава,

...
Някои продукти имат така наречената отрицателна калорична стойност. Това означава,
Коментари Харесай

Разкриха най-полезните храни, те са и

Някои артикули имат по този начин наречената " негативна калорична стойност ". Това значи, че процесът на разложение употребява повече сила, в сравнение с се съдържа в самия артикул .

Обикновено целината се дава като образец, само че малко на брой знаят, че в действителност има повече такива артикули. Те освен носят мощен заряд на потребни хранителни субстанции, само че могат да създадат Вашия метаболизъм бърз и ефикасен.

рукола

Руколата освен има необикновен усет, само че е цялостна с нужния набор от хранителни детайли. Съдържа доста витамини от всички групи, растителни протеини и калий. Комбинацията от минерали и антиоксиданти и придават мощен детоксикационен резултат.

ряпа

Този непосредствен родственик на зелето ни обезпечава фибри, фолиева киселина и витамин С. Рапицата има невисок гликемичен показател и може да се трансформира в основата на доста ястия.

домати

Те съдържат ликопен - антиоксидант, рядко срещан в други храни. Проучванията демонстрират, че оказва помощ за предпазването на кожата от нездравословните резултати на ултравиолетовите лъчи, предотвратява някои типове рак и намалява холестерола. В допълнение, доматите съдържат огромно количество калий, фибри и витамин С.

гъби

Меките и вкусни гъби могат да бъдат извънредно разнородни - портобело и десетки други сортове чакат тези, които решат да създадат гъби основата на своята диета. Всички гъби съдържат доста антиоксиданти, калий, витамини и фибри. В допълнение, те са добър източник на витамин D, тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В6 и пантотенова киселина.

грейпфрут

Грейпфрут съдържа антиоксиданти, които намаляват равнищата на холестерола и усъвършенстват каузи на здравия холестерол в кръвта. Това е изключително значимо за хората, страдащи от исхемична болест на сърцето и болести на кръвообращението, за които нарасналият холестерол е различен рисков фактор.

карфиол

Съгласно наличието на питателните субстанции, питателните свойства и вкусовите качества, карфиолът превъзхожда всички други типове зеле. Той е по-богат от бялото зеле в наличието на протеини в 1,5-2 пъти, а аскорбиновата киселина 2-3 пъти. Хранителната стойност е обвързвана с високо наличие на витамини С, В1, В2, В6, РР, А. В съцветието му има натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо.

чесън

Чесънът се бори против настинки и може да предотврати огнища на микробно развиване във всяка част на тялото ни. В допълнение, чесънът блокира производството на нитрозамини, подтикващ растежа на раковите тумори, тъй че може да бъде потребен като средство за предварителна защита на рака.

цвекло

Цвеклото е вашата персонална енергоцентрала. Той е богат на желязо, фибри, фолиева киселина и калий. Цвеклото е мощен антиоксидант и скъпа съставна част, която може и би трябвало да се употребява в ежедневното готвене.

Източник: Zdrave.to

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР