Някои приказки разкриват потискани спомени, които не позволяваме да излязат

...
Някои приказки разкриват потискани спомени, които не позволяваме да излязат
Коментари Харесай

Лора Дърн се оплита между истината и измислените спомени в „Приказката“ на HBO

Някои приказки разкриват потискани мемоари, които не разрешаваме да излязат нескрито, само че една от функциите на приказките е да са поучителни и да дават образец за това, кое е вярно и морално и кое не.

В новия пълнометражен филм на HBO „ Приказката “ Дженифър Фокс (изиграна от Лора Дърн) стартира да се рови в спомените си, когато е принудена да си напомни преживелица от далечното си детство. Оригиналната продукция на HBO е основана на биографични прекарвания на режисьора на кино лентата Дженифър Фокс и споделя действителни събития от живота й, в които тя открива до каква степен спомените от детството й са истина.

Смущаващ роман, който героинята е писала като дете за половата й връзка с двама треньори от конна база, обърква Дженифър в опит да проумее разликата сред написаното и действителните й мемоари. Тя осъзнава до каква степен е изкривила спомените си, с цел да се усеща добре с тях. Разтърсена и озадачена от разминаването на истината с това, което си спомня, тя взема решение да се срещне с действителните геори на описа и да си спомни същинските събития, които са й се случили. 

„ Приказката “  е определяна от критиците като незабравима медитация за неуловимата природа на паметта. Писателят-режисьор Дженифър Фокс, чиито документални филми печелят интернационално самопризнание за своята новаторска артистичност и непоколебима почтеност е носителката на премия Сънданс Фестивал и номинираната за Еми. Отличаващо за лентата е, че е въодушевена и режисирана от един и същи човек – самата Фокс. " Приказката " демонстрира, по какъв начин един режисьор самоуверено минава границите на стандартното описване на истории, основава разговор сред предишното и сегашното, с цел да илюстрира взаимоотношението сред паметта и контузията.

Премиерата на „ Приказката “ по HBO GO е на 27 май, неделя. Вижте филмовия откъс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР