Някои предприемачи от Южен Китай към момента не доставят стоки

...
Някои предприемачи от Южен Китай към момента не доставят стоки
Коментари Харесай

Китайски бизнесмени спряха доставки в Русия заради метежа

Някои бизнесмени от Южен Китай все още не доставят артикули в Русия поради протеста, проведен от създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин. Това " Ройтерс ", базирайки се на предприемачи.

" Мислехме, че ще има огромни проблеми ", споделя Шън Мухуи, началник на комерсиална организация в провинция Фудзиен, която сплотява компании, изнасящи изнасят коли, елементи и облекло за Русия.

Шън Мухуи отбелязва, че без значение от успокояването на ситуацията някои бизнесмени са решили да изчакат, тъй като не знаят какво ще се случи по-късно. Той отхвърля да назове съответните компании.

Китай изнася за Русия коли, смарт телефони и всевъзможни други артикули, а получава на ниска цена недопечен нефт, който другояче Москва не може да продаде другаде поради глобите.

Тревога

Китай публично счита протеста на Пригожин и последствията от него за " вътрешнополитически " въпрос, само че вследствие на събитията в Русия някои експортьори слагат под въпрос зависимостта си от най-близкия съдружник на страната, продължава " Ройтерс ".

 Китай омаловажи протеста като Китай омаловажи протеста като " вътрешни въпроси " на Русия

Агенцията цитира и почитан американски представител, съгласно който протестът е обезпокоил затворилото се китайско управление. Анализатори както отвън Китай, по този начин и в страната, са почнали да задават въпроса дали Пекин би трябвало да отслаби връзките с Москва. Такива мнения се появяват даже в Китай, където сериозното говорене се управлява.

Според Шън Динли, специалист по интернационалните връзки в Шанхай, страната ще бъде " по-предпазлива в думите и дейностите си към Русия ". Ян Дзюн, професор по политология в Пекин, счита, че Китай би трябвало да поддържа Украйна, с цел да избегне обстановка, при която ще бъде въвлечена във война от Русия.

Други основани в Китай откриватели обаче не чакат смяна.

 Китай: Не поддържаме Русия в Украйна, Китай: Не поддържаме Русия в Украйна, " безгранично другарство " е единствено фраза
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР