Някои правителства дори ще субсидират потребителите при ремонтНовата електроника в

...
Някои правителства дори ще субсидират потребителите при ремонтНовата електроника в
Коментари Харесай

ЕС въвежда етикет за ремонтопригодност на техниката

Някои държавни управления даже ще субсидират потребителите при ремонт

Новата електроника в Европейски Съюз ще има етикет за ремонтопригодност от 1 януари 2020
(снимка: CC0 Public Domain)

От януари идната година новата електроника, предлагана на пазара в Европейския съюз, ще има наложително етикетиране с рейтинг за ремонтопригодност, стана ясно през вчерашния ден от гласоподаване в Европарламента.

Екологичен потенциал в сряда нова политика, ориентирана към „ създаване и въвеждане на наложително етикетиране, с цел да се даде на потребителите ясна, забележима и лесна за схващане информация за упования живот и по време на покупката ”. „ За ” гласоподаваха 395 души, 94 бяха срещу, още 207 се въздържаха.
още по тематиката
„ Надявам се, че това ще докара до бързи дейности за въвеждане на наложителен показател за ремонтопригодност на всички електрически и електронни артикули, продавани в Европейски Съюз, с цел да помогне на потребителите да пазарят решително ”, разяснява Уго Валаури, съосновател на плана Restart.

От януари Франция ще стартира да пуска актуализирани стикери за смарт телефони, преносими компютри и друга електроника. Освен това Австрия ще понижи налозите върху и ще предложи дотации за ремонт на потребителите. Стикерът ще демонстрира 10-точков рейтинг за поддръжка.



Предложението на Европейски Съюз вкарва оценка на ремонтопригодност, сходна на рейтинга, който компанията присвоява на електронните джаджи през последните петнадесет години.

Проучване, извършено още през 2014 година, откри, че 77% от интервюираните европейци избират да ремонтират устройствата си, в сравнение с да ги подменят. 79% от интервюираните са съгласни, че производителите би трябвало и подмяната на части.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР