Някои получават съобщения във фейсбук, други осъмват с пликове с

...
Някои получават съобщения във фейсбук, други осъмват с пликове с
Коментари Харесай

12 пъти искали да убият Бойко Борисов


Някои получават известия във фейсбук, други осъмват с пликове с патрони

Последният случай е опасността за ликвидиране към министъра на защитата Тодор Тагарев.

Преди военният министър Тодор Тагарев да бъде застрашен с ликвидиране, сходни закани са получавали и други политици, напомня „ България през днешния ден “. Закана за ликвидиране получи експредседателят на 46-ото Народно заседание Ива Митева. Заплахите за ликвидирането на Митева са не една, а две от един и същи човек.

На 2 септември 2021 година Любомир Яков се заканва да ликвидира шефката на Народното събрание, като изпратил имейл на Министерството на правораздаването с думите: В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее - визирайки Ива Митева. Впоследствие мъжът е арестуван, разпитан, стартира следствие. Само седмици по-късно Яков още веднъж заплашва Митева с ликвидиране и тогава му щракват белезниците и той остава в килия за известно време. В последна сметка Яков се размина с 3-годишна условна присъда. Две години той би трябвало да поставя и по 200 часа безплатен труд в интерес на обществото, реши Софийският областен съд, като решението е дефинитивно.

През 2016 година самият Бойко Борисов получава няколко закани за живота си.

Това се случва единствено в границите на няколко дни, а заканите за убийството му са съществени. Но министър председателят демонстрира, че не го е боязън. Апропо, заканите против Борисов водят класацията. Цели 12 съществени закани за живота му като министър председател, като основен секретар и кмет на София са регистрирани от службите ни.

Първите два са от 2003 година и 2004 година, постъпват в службите ни от Сърбия и са свързани с мафиота Сретен Йосич. Йосич е търсен от Интерпол и хванат в България през 2002 година Предаден е на управляващите в Холандия. Заплахата е адресирана до основния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов и холандския прокурор Кооф Плой, изискал екстрадицията на Йосич. През 2005 година студент от УНСС бе наказан, тъй като писал застрашителен SMS на премиера. 5 години по-късно се появи информация, че има скрит план против Бойко Борисов и даже е била избрана цена за живота му от 400 000 евро. Тогава се появиха анонимни данни, че знакови фигури от подземния свят са провели среща в Гърция, с цел да обсъдят по какъв начин да отстранят премиера.

През 2012 година надрусано пиянде насочва закани да очисти Борисов в Харманли. Разминава се с санкция. Няколко месеца по-късно самоделно взривно устройство бе открито по време на визитата в Плевен на Борисов. Мощната бомба е била обезвредена тъкмо когато министър председателят прерязва лентите на рехабилитирана улица в центъра на града и нова детска площадка в квартал „ Сторгозия “.

През 2016 година в Министерския съвет е получен плик със фотография на министър-председателя и патрон. Как е стигнало то до бюрата на „ Дондуков “ 1, не е ясно. НСО уведомява спецслужбите и е подредено следствие. Това става, откакто Борисов разгласи прекъсването на няколко огромни публични поръчки. Година по-късно остра обява против премиера във фейсбук подвигна накрак ГДБОП - До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли освен от властта, а и ще ти отрежем главата!... 5 месеца по-късно Васил Коцев е посетен в дома си от антимафиоти. Цивилните служители на реда го разпитват за неговия пост и го карат се разкае за постъпката си.

Надежда Михайлова, към този момент Нейнски, и фамилията ѝ също попадат в тази ранглиста.

Бившият ѝ брачен партньор е посетен в офиса си от мъж, който насочва недвусмислени закани. Конкретно наличието им Михайлова не огласи поради следствието, което се води. Какво стана с този случай, по този начин и не стана ясно. Лидерът на Съюз на демократичните сили сподели, че и различен път е получавала закани, само че те в никакъв случай не са били толкоз съществени.

И други политици са получавали закани за живота си, само че за тях няма повече информация. Сергей Станишев е заплашван с ликвидиране 3 пъти, Румен Петков се е страхувал за живота си 1 път.

Ахмед Доган е политикът, претърпял автентичен атентат. През януари 2013 година Октай Енимехмедов насочи газов револвер към главата на Доган по време на партиен конгрес на Движение за права и свободи. За благополучие, револверът засече.

Енимехмедов бе задържан и против него стартира развой. В последна сметка Върховният касационен съд дефинитивно осъди на три години и половина затвор Енимехмедов за опасност за ликвидиране и безчинство. Подсъдимият бе приет за отговорен и за безчинство, само че е оневинен по обвиняването за опит за ликвидиране, тъй като оръжието е газово и не е смъртоносно и тъй като дулото на револвера е бил на 19/20 см от главата на Доган. В окончателното правосъдно решение се споделя, че при изстрел на разстояние над 10 см газовият револвер на подсъдимия не може да аргументи гибел. Причината е, че това оръжие не е основано да убива, а да основава нерешителност или краткотрайно стеснение. Енимехмедов е на независимост от години.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР