Някои политически партии и групи в Европа, включително и тази

Някои политически партии и групи в Европа, включително и тази ...

Партията на Льо Пен е свързана с Русия.


Някои политически партии и групи в Европа, включително и тази на Марин льо Пен, са очевидно свързани с Русия. Това заяви лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински, цитиран от France 24.

Управляващите в Полша са известни със своята предпазливост спрямо Русия. Затова и са притеснени, че трудно биха могли да работят с групата от националистически партии, които се готвят да влязат в Европейския парламент след изборите.

Лидерът на националистическата формация „Лига“ в Италия Матео Салвини вече проведе голям форум в Милано. Смята се, че той създава ново голямо обединение на националисти в Европа.

„Виждам политически формации в отделни страни, които очевидно са свързани с Русия. Те получават подкрепата на тази страна. Партията на г-жа Льо Пен във Франция е добър пример за това. Въпросът е до колко политиката на тези партии ще бъде повлияна от Кремъл, ако те имат голямо присъствие в ЕС. Трябва да видим как това ще повлияе на решенията, които ще бъдат взети“, заяви Качински.

Източник: fakti.bg