Някои платиха по 400 евро, за да се доберат до

...
Някои платиха по 400 евро, за да се доберат до
Коментари Харесай

Кризата продължава! Блокираните българи от „Уиз Еър“ бедстват във Франкфурт!


Някои заплатиха по 400 евро, с цел да се доберат до България

Близо 100 българи, които останаха във Франкфурт без превоз до София поради анулиран полет на самолетна компания „ Уиз Еър ”, не престават да бедстват. Самолетът е трябвало да излети на 10 декември в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София, само че заради неприятните атмосферни условия полетът е анулиран.

След телефонен диалог на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров българските жители са били превозени от летището и настанени в хотели в радиус от към 40 км.

По информация на българската задача разноските за нощувка са били поети от самолетната компания, оповестиха от българското Министерство на външните работи. Това обаче не се оказа тъкмо по този начин.

От консулството ни осведомят, че след диалози с самолетната компания е открито, че групово решение за прерутиране не може да бъде предстоящо.

Пътниците, които не съумеят да бъдат превозени с този полет, ще могат да потърсят вид за прибиране в България посредством пряк полет на „ Луфтханза ” по-късно през днешния ден или с различен полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в непрекъсната връзка с българските жители, като осведоми, че част от тях към този момент са намерили различен метод за превоз до София.

За подпомагане жителите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.

„ Казаха ни, че може да имаме обезпечени билети за сряда или да върнат парите. А може и за четвъртък. Много хора се отхвърлиха се от пътешестване. Други си купиха билети за по 400 евро от през днешния ден за на следващия ден. На нас персонално нищо не ние обезпечено. Просто ще чакаме “, обявиха по скайп връзка българи, които бедстват във Франкфурт.

Момче и момиче се срещнали с различен българин, който имал квартира във Франкфурт и ги приютил.

Коментар по тематиката направи и Богомил Николов от Асоциация „ Активни консуматори “, който прикани пострадалите, в случай че не им бъдат обезпечени билети, да събират всевъзможни документи за направени от тях разноски и да показват иск към самолетната компания.

Припомняме, че от „ Уиз Еър “ оповестиха, че „ неприятното време в Европа е причина за забавянето и анулацията на доста полети “.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР