Някои от уврежданията, включително и високият холестерол, протичат дълго време.

...
Някои от уврежданията, включително и високият холестерол, протичат дълго време.
Коментари Харесай

Ако забележите това, имайте едно наум. Навярно холестеролът ви е висок!

Някои от уврежданията, в това число и високият холестерол, протичат дълго време. Не е гаранция, че първоначално ще усетите някаква смяна, само че в бъдеще е изцяло възможно нещата да излязат от надзор.

Това положение съвсем в никакъв случай не е обвързвано със признаци. Дори множеството от пациентите не подозират за него и се усещат изцяло здрави.

Сам по себе си, холестеролът не предизвиква признаци. Високите му равнища обаче могат да се окажат фактор за болести, като инфаркт или инсулт. За предпочитане е след избрана възраст хората да си вършат постоянни проучвания. Така ще наблюдават равнищата на холестерола и няма да позволяват тяхното сериозно повишение.

Високият холестерол не е обвързван с признаци, които биват ясно изразени. Кръвният тест е най-точният маркер, който може да дефинира неговите равнища.

Ето някои от признаците, които ще ви оказват помощ да разберете дали холестеролът ви е висок:

• Болка в крайниците

Ако равнищата на холестерола са доста високи, допустимо е да усещате мощна болежка в ръцете и краката. Самите холестеролни плаки запушват кръвоносните съдове и точно това предизвика болежка.

• Изтръпване на ръцете и краката

Става въпрос за извънредно изтръпване на крайниците. Обикновено това се дължи на понижаване притока на кръв.

• Болка в гърдите, стигаща чак до шията
 Учени: Лекарство за холестерол е ефикасно против ковид Учени: Лекарство за холестерол е ефикасно против ковид
Установено е, че лекарство, в началото предопределено за лекуване на висок холестерол, съдържащо фенофибрат и фенофибринова киселина, н...

В такива моменти би трябвало неотложно да посетите доктор, тъй като може да става въпрос за инфаркт. Артериите към сърцето биват запушени и от там в действителност идва болката, която човек изпитва.

• Повтаряща се постоянно болежка в тила

Когато плаката запушва кръвоносни съдове в региона на главата, се усеща болежка в тила. Отново би трябвало да се подхващат незабавни дейности, тъй като положението може да докара до инсулт.

Бъдете доста виновни за здравето си и обръщайте концентрирано внимание на всички тези признаци, за които тялото сигнализира!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР