Някои от тях дори са повишени, след като доблестните полицаи

...
Някои от тях дори са повишени, след като доблестните полицаи
Коментари Харесай

Защо отмениха наказанията на митничарите, обвинени за смъртта на двамата полицаи от Бургас?

Някои от тях даже са нараснали, откакто доблестните служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев починаха, до момента в който извършват служебния си дълг 

Изненадващо наказванията на 16-мата митничари, подведени под отговорност за нарушаване на служебните си отговорности откакто предходната година през август бус с мигранти умъртви двамата доблестни служители на реда в Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев, бяха анулирани. В изявление за предаването „ Твоят ден “ на NovaNews заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Генади Тенев сподели, че наказванията им бяха наложени за действия, които нямат директна връзка със случая. 

„ Бившият шеф на Регионалната дирекция на „ Гранична полиция “ - Бургас Антон Мирков напусна преди да бъдат наложени наказванията. Той си все 20 заплати. Не бе осъден “, напомня кореспондентът Елена Танева. 

Някои от тях даже са нараснали вместо да бъдат осъдени, добави тя.

„ Освобождаването от Министерство на вътрешните работи става по два метода и те минават през органа по назначение. Това е дисциплинарно уволняване или по лично предпочитание. И в двата случая се желае глоба от ведомството “, разяснява Тенев. 

„ Когато някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че ще бъдат глобени 16 чиновници на Министерство на вътрешните работи, това бе преднамереност, защото по това време не бяха формирани нито една дисциплинарна инспекция или произвеждане против служители на реда “, изясни той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР