Някои от тези остроумни главоблъсканици може би са ви известни,

...
Някои от тези остроумни главоблъсканици може би са ви известни,
Коментари Харесай

7 любопитни логически загадки

Някои от тези остроумни главоблъсканици може би са ви известни, само че други ще ви изненадат. Напишете в мненията тези, които сте познали. 

И без информации в търсачката!

1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, само че в кошницата е останала една ябълка. Как е допустимо това?

2. Какво е това, което се среща един път във всяка минута, два пъти във всеки миг, само че в никакъв случай в хиляда години?

3. Един човек живее на горния етаж на доста висока постройка. Всеки ден той взима асансьора и с него слиза до партера, с цел да отиде на работа. Когато се прибира обаче, слиза на един от междинните етажи и се качва по стълбите до горе, в случай че не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да сложите в една празна кошница?

5. Трима души отиват в хотел и заплащат за стая от 30 $, като всеки от тях дава по 10. След като гостите към този момент са си отишли в стаята, шефът се сеща, че има понижение и цената е 25 $. Дава на пиколото да им върне 5 $. Те му оставят 2 $ бакшиш и си разпределят по равно останалите три. Един от тях обаче пита: „ Нали в този момент, откакто си взехме назад по един $, всеки от нас заплати 9 $? Това прави общо 27 $. Плюс двата, които дадохме на момчето, стават 29. Къде се губи един $? ”

7. От един транспортен съд е провесена въжена стълба. Разстоянието сред две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото ходило (броейки от края, който е във водата). Идва прилив, при който равнището на водата се повишава с  40 см. Още какъв брой стъпала ще потънат?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР