Някои от тези електромобили са стигнали до границата на автомобилите

...
Някои от тези електромобили са стигнали до границата на автомобилите
Коментари Харесай

10-те електрички, които предефинират индустрията

Някои от тези електрически автомобили са стигнали до границата на колите със своите аеродинамични форми, още малко по-плавни и ще се возим в огромни сапуни. Докато други са създали тъкмо противоположното, което демонстрира, че не всички производители са идентични и има многообразие, в края на краищата даже естественият асортимент се е нуждаел от разбъркване на гените.

Ще разгледаме колосите, новаците, новаторските хрумвания и единичните прототипи, които са основани, с цел да „ избутват “ границите, тъй че закопчайте коланите за колите в челните редици на всичко това.

Просветените автомобилни люде от autocar ни сервират с поклон този скормен лист с 10 модела, които предефинират, премислят и слагат под въпрос това, което считаме за допустимо механически, и това, което считаме за обикновено.

10. Nissan Leaf – предефиниране на цената

Още от началото на появяването на електрическите коли цената е проблем, който възпира доста купувачи, само че Nissan Leaf промени това още през 2010 година

За доста купувачи това беше първият им електромобил. Дори и в този момент Nissan Leaf е най-евтиният електромобил, който можете да купите за 27 800 USD, като даже можете да получите някои данъчни облекчения. В България финансов тласък при покупка от страната на ел. автомобил няма. Цената на нов Leaf e малко под 70 хиляди лв..

За тази цена получавате базов модел Nissan Leaf S с 40 kWh батерия, мощ 147 к.с. и пробег от 239 километра. Напълно подобаващ за фамилен автомобил със своите 5 места и 8-инчова информационно-развлекателна система, само че също по този начин ви дава опция да опитате електрическите коли с бързото подаване на сила и режимите на регенеративно прекъсване, а когато приключите с шофирането, просто го заредете за 7 часа през нощта, с цел да получите цялостен заряд на сутринта.

Nissan Leaf докара електрическия автомобил до равнище, на което всеки може да си го разреши. Мисията е изпълнена.

9. Kia EV6 GT – преосмисляне на мощността

Kia EV6 GT е освен страховит електрически автомобил, само че и международен автомобил на годината за 2023 година

Кой би си помислил, че електрическите автомобили ще бъдат толкоз положителни? Този мощен автомобил има 576 коня, форсира 0 до 100 за 3,5 сек, разполага с 5 места и стартира единствено от 48 700 $. В България сумата е 106 хиляди.

Автомобилът има и извънредно впечатляваща скорост на зареждане, от 10 до 80% лишава единствено 18 минути на станция за бързо зареждане с непрекъснат ток, когато сте изчерпали пробега си от 498 километра, несъмнено, това ще отнеме известно време.

Освен това автомобилът се предлага и с гратис зареждане до 1000 kWh, което се равнява на 5500 до 6500 километра годишно. Има единствено толкоз доста аргументи, заради които Kia EV6 е страхотна покупка и отлично предефиниране на промишлеността за електрически коли. Това с безплатното зареждане е оферта за някъде в цивилизования свят.

8. Hummer EV – преосмисляне на стандартите

Ако се замислите за автомобил, който би бил идеалният претендент за електрическа преработка, ще си помислите за лек, ефикасен, аеродинамичен, с други думи, всичко, което Hummer не е. 

Когато Арнолд за пръв път изиска гражданска версия на армейския Humvee, той не се интересуваше от пробега и обсега.

Създавайки Hummer EV, GMC показва, че не е наложително всички електрически автомобили да се придържат към едни и същи рационални правила, те могат да бъдат безумни и големи, да имат акумулаторни акумулатори, които тежат повече от цели коли, за какво не?

GMC Hummer EV разполага с 1000 к.с., 16 134 Нм въртящ миг (изчислен по някакъв Tesla начин), тежи 4 тона и все пак съумява да съперничи и даже да надмине Tesla с пробег от 529 км.

Дами и господа, Hummer EV чупи глави и надлежно показа за това какво би трябвало и може да бъде електрическият автомобил, като ни демонстрира, че не е належащо да се отхвърляме от заниманието, когато възприемаме тази нова технология.

7. Lightyear 0 – Предефиниране на силата

Електричеството се нуждае от кабели, изкопаеми горива и огромни зарядни станции за зареждане на коли. Обикновено това е по този начин, в случай че сходно на масив от слънчеви панели автомобилът ви не получава сила от слънцето и не се зарежда през целия ден, като даже можете да го закарате на разходка.

Безжично зареждане, което работи по целия свят, и слънцето е вашето зарядно устройство за Lightyear 0: първият в света електромобил със слънчева сила.

За да проработи тази концепция, автомобилът би трябвало да бъде в действителност аеродинамичен и лек, коефициентът на противодействие за този автомобил е единствено 0,175 (съперничи на Mercedes EQX), автомобилът тежи единствено 1,5 тона, а батерията е извънредно плътна, предлагайки 61,2 kWh за тегло от 350 кг.

Ако се употребява за средностатистическо ежедневно пътешестване до работа от 35 km всеки ден, автомобилът може да издържи 7 месеца без зареждане, което е половин година, като се надяваме, че до тогава няма да забравите по какъв начин да употребявате зарядно устройство. В момента екипът на Lightyear е концентриран върху Lightyear 2, който има няколко усъвършенствания на този към този момент необикновен първообраз.

6. Ford F-150 Lightning – предефиниране на промишлеността

Когато автомобилният колос Ford реши да направи 40-годишния най-продаван автомобил в Америка електрически, това беше самоуверен ход, който обаче необратимо промени салдото на силите в интерес на електрическите коли.

Изведнъж потребителите на пикапи можеха да разполагат с автомобил, който може да тегли 4,500 кг, да форсира от 0 до 96 км/ч единствено за 4 сек. и да зарежда дома ви при положение на повреда.

Благодарение на мощността от 580 к.с. и въртящия миг от 1050 Нм този емблематичен камион сподели на автомобилната промишленост, че няма ъгъл, в който електрическите коли да не могат да обхванат и да победят.

Този електрически автомобил е „ всичко в едно “, цената му стартира единствено от 60 000 $ и можете да се доверите, че Ford е запазил стандарта и опита на обичания автомобил на Америка.

5. Tesla Model S Plaid – предефиниране на технологиите

Най-известната марка EV към момента създава заглавия в автомобилните, софтуерните, жълтите и кафявите медии със своите коли, някои от които към този момент са на 10 години.

Новата Tesla Model S Plaid най-сетне получи нужните софтуерни и хардуерни усъвършенствания, с цел да може да развива до 321 км/ч. Преди да получи този ъпгрейд, той към този момент беше един от най-бързите серийни коли в продажба, в случай че не и най-бързият, с време от 0 до 96 км в час под 2 секунди (изчислено по метод, присъщ за амбулантни търговци)

Автомобилът разполага със задвижващ елемент с мощ над 1000 к.с. и 3 мотора, като в същото време пробегът му е впечатляващите 627 км.

Доминаторът в царството на електрическите коли разполага и с най-усъвършенстваната система за автопилот в света, като очакванията са един ден да има изцяло самостоятелни коли. 

Разбираемо е, че Tesla е най-популярната марка електрически коли в света, а Model Y е най-продаваният електромобил през последните няколко години. Цената на автомобила стартира от 107 490 $, само че модифицирането скоростта от 321 км в час в последна сметка ще оскъпи Tesla Model S Plaid още.

4. Lucid Air – Предефиниране на зареждането

Представете си Tesla, само че по-добра. Инженерите на Lucid евентуално са имали тази мисъл, когато са проектирали Lucid Air.

Резултатът е безусловно страшилище с над 1000 к.с., време от 0 до 96 км в час 2,5 сек, оптималната скорост, която доближава 321 км в час. Съществува Lucid Air Dream Edition, който дава EPA пробег от 838 км – най-високият за сериен електромобил.

Lucid Air разполага и с най-бързото зареждане от всички електрически автомобили – 350 kW, което разрешава време за зареждане от единствено 15 мин, с цел да стигнете от 20% до 80% – толкоз време евентуално сте прекарали в Instagram, през последния час.

Автомобилът също по този начин е много първокласен и може да се похвали с неповторим дизайн.

3. Rimac Nevera – преосмисляне на скоростта

Един автомобил не е предопределен просто да се движи от точка А до точка Б, той е предопределен да се движи бързо, а електрическите автомобили са известни с бързото си ускоряване, само че могат ли да се оправят с такива като Bugatti и Koenigsegg, когато става въпрос за оптималната скорост?

Отговорът е Rimac Nevera – електрически хиперавтомобил за 2 млн. $, който граничи с най-съвременните технологии или по-скоро с пътя.

Скоростта от 0 до 96 км/ч се реализира за зашеметяващите 1,85 сек. с помощта на 4 електромотора с мощ 1914 к.с. и въртящ миг 1740 Нм. Още малко и евентуално ще почне да левитира от мощ! Този хърватски Rimac Nevera стана най-бързият електромобил в света сега, в който доближи 412 км/ч, и от този момент е подобен.

2. Rivian R1S – преосмисляне на SUV-тата

Имаме електрически леки коли, имаме електрически пикапи, разумно е да имаме и електрически SUV. Представяме ви Rivian R1S – фамилен SUV за 92 000 $, който е звяр освен на пътя, само че и отвън него. Със своята настройка от четири мотора и 835 к.с., той се нуждае единствено от 3 секунди, с цел да доближи 96 км в час.

Благодарение на въртящия миг от 1231 Нм няма да имате проблеми с офроуд или изтегляне на товари до 3175 kg. Автомобилът е превъзходен и за пътни пътувания със своя пробег от 627 km. Предизвикваме ви да намерите по-добър SUV за тази цена, считаме, че Rivain R1S е най-хубавият електрически SUV, който можете да си купите през 2023 година

1. Mercedes EQX – ново формулировка за успеваемост

Ако можехте да си визиите най-ефективния автомобил в историята, отново нямаше да можете да извършите това, което е направил Mercedes.

Mercedes EQX е първият електромобил, който може да измине 1000 км с едно зареждане. Тази цел се корени във всяка част от структурата на автомобила, без значение дали става дума за най-ниския коефициент на противодействие на въздуха от 0,17 на автомобил, или за ниското противодействие при търкаляне на гумите, или за спестяването на тегло, въодушевено от Формула 1, което прави този автомобил единствено 1800 кг, т.е. по-малко от множеството бензинови коли!

Името на играта е успеваемост, от батерията с висока компактност от 100 kWh 95% от силата доближава до колелата, а 180 kW е оптималната мощ.

Има и други способи за икономисване на сила, като пасивно изстудяване, което икономисва 20 км пробег, софтуерна помощ, която следи да не ускорявате прекомерно нападателно, и даже слънчеви панели, които прибавят 25 км на всеки изминати 1000 км.

Mercedes EQX изразходва единствено 8,7 kWh/100 км, което е най-ефективното потребление на сила, което сме виждали до момента в автомобил.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР