Някои от представителите на грузинската опозиция са планирали да прехвърлят

...
Някои от представителите на грузинската опозиция са планирали да прехвърлят
Коментари Харесай

Грузинската опозиция планирала да превземе Сочи по време на бунта в Русия

Някои от представителите на грузинската съпротива са възнамерявали да трансферират танкове в Абхазия, Южна Осетия и даже Сочи по време на протеста на ЧВК Вагнер, споделя Ираклий Кобахидзе, ръководител на ръководещата политическа партия " Грузинска фантазия - Демократична Грузия ", предава ТАСС.

" Помним по какъв начин груповото Национално придвижване (колективно название на грузинската опозиция) поддържаше Пригожин, посвещаваше му лозунги и стихотворения и, до момента в който Пригожин напредваше, планираше да вкара танкове освен в Абхазия и Цхинвали, само че и да превземе Сочи ", сподели Кобахидзе в обществените мрежи.

Според Кобахидзе грузинската съпротива е посочила с реакцията си на събитията в Русия, че " ще употребява всеки предлог, с цел да отвори втори фронт в Грузия " . Той уточни, че опозицията не се е опитвала да скрие, че в случай че е имала нужните благоприятни условия, " е щяла да употребява първата опция да реалокира танкове в Абхазия и Цхинвали ".

Политикът акцентира, че грузинските сили ще би трябвало да се бият с абхазците и осетинците, в случай че се сътвори втори фронт.

" Недопустимо е грузинците и абхазците, грузинците и осетинците още веднъж да си проливат кръвта. Това би било най-голямото закононарушение пред бъдещите генерации ", сподели Кобахидзе.

Според политика кардиналната позиция на ръководещата партия е , че " териториалната целокупност на Грузия би трябвало да бъде възобновена единствено по кротичък път ". Грузия би трябвало освен да си върне териториите, само че и да възвърне доверието на абхазците и осетинците.

Късно на 23 юни създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи в канала си в Telegram, че по частите му обвинявайки съветското военно управление. Руското министерство на защитата назова тази информация погрешна. Частите на ЧВК, които подкрепяха Пригожин,. Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия образува наказателно дело по обвинявания в апели за протест. Във видеообръщението съветският президент. По-късно, по съглашение с Путин, президентът на, които доведоха до връщане на ЧВК и завръщане в полевите лагери.
 Куба кани Путин на посещаване
Куба кани Путин на посещаване

Твърде рано обаче било да се приказва за подготовка за такава визита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР