Някои от оръжията, изпратени на Украйна от други страни, са

...
Някои от оръжията, изпратени на Украйна от други страни, са
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Дарено на Украйна оръжие е толкова овехтяло, че става само за резервни части

Някои от оръжията, изпратени на Украйна от други страни, са неизползваеми и стотици милиони долари в контракти, платени авансово, към момента не са изпълнени.

Украйна е платила на изпълнителите стотици милиони долари за оръжия, които не са били доставени, а някои от необятно рекламираните оръжия, дарени от нейните съдружници, са били толкоз овехтели, че са били счетени за подобаващи единствено за разглобяването им за аварийни елементи.

Това твърди " Ню Йорк таймс ", позоваващ се на украински държавни документи. Според тях към края на предходната година Киев е платил на доставчиците на оръжие над 800 милиона $ по контракти, които са останали изцяло или отчасти неизпълнени.

Двама души, участващи в закупуването на оръжия от Украйна, споделиха, че Тази година някои от изчезналите оръжия в последна сметка са били доставени, а в други случаи брокерите са възстановили парите, споделят двама души, участващи в закупуването на въоръжение. Но от началото на тази пролет стотици милиони долари платени - в това число на държавни компании - за оръжия, които по този начин и не се появиха, споделя Володимир Хаврилов, заместник-министър на защитата, работещ по доставките на оръжия. Той добавя, че държавното управление тази година е почнало да проучва предишните си покупки и да изключва проблематичните реализатори.

Проблемите са неизбежни във втурването за придобиване на оръжия за страна с размерите на Украйна на стойност десетки милиарди долари. Самата Украйна е похарчила лични милиарди долари на частния оръжеен пазар.

В някои случаи съдружниците са дали складирано съоръжение, което в най-хубавия случай се е нуждаело от съществени поправки.Около 30 % от арсенала на Киев е в ремонт във всеки един миг - което висок %, споделиха специалисти по защитата, за войска, която се нуждае от всяко едно оръжие, което може да получи за разрастващата се контранастъпление, добавя " Ню Йорк таймс ".

Бен Бари, специалист по сухопътни войни в Международния институт за стратегически проучвания в Лондон, разяснява: " Ако бях командващ на войска, която е подарила нещо на Украйна, щях да бъда доста обезпокоен професионално, в случай че се окаже, че то съвсем не става за фронта ".

Изданието цитира образец с неотдавнашна доставка на 33 самоходни гаубици, дарени от италианското държавно управление и с проблеми с моторите. Италианското министерство на защитата съобщи, че те са били изведени от употреба преди години, само че че Украйна въпреки всичко е поискала те да бъдат " ремонтирани и пуснати в употреба, поради незабавната потребност от средства за справяне с съветската експанзия ".

Проблемът се задълбочил, когато Киев платил съвсем 20 млн. $ на Ultra Defense Corporation, американски търговец на оръжие, основан в Тампа, за ремонт на 33-те гаубици. Според документ, в който се цитира писмо на шефа по публичните поръчки в региона на защитата на Украйна Володимир Пикузо в писмо от 3 февруари до генералния контрольор на Пентагона, " американската компания, предлагаща услугите си, изначално не е имала желание да извърши отговорностите си. " Според Матю Херинг, основен изпълнителен шеф на компанията, украинците не са поддържали вярно гаубиците, откакто са им били предадени.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР