Някои от най-влиятелните хора в петролната индустрия в Норвегия стават

...
Някои от най-влиятелните хора в петролната индустрия в Норвегия стават
Коментари Харесай

Производител №1 на петрол в Европа иска да бъде зелен. Но това застрашава икономиката му

Някои от най-влиятелните хора в петролната промишленост в Норвегия стават все по-притеснени поради публичния и политически разговор за бъдещето на горивата. Те считат, че в диалога липсва " колорит ", а рецензиите вземат връх.

Според Карл Ейрик Шот-Педерсен, който е началник на петролната лобистка организация в страната, " интензивността " на този спор поражда опасности за бранша, на който Норвегия разчита за благосъстоянието си, написа Bloomberg.

От организацията Norwegian Oil and Gas Assotiation пресмятат, че обстановката слага под риск предстоящи вложения в размер на 37 милиарда $ през идващите пет години. Това е много по-висока стойност от в началото плануваната.

" В скъпа Норвегия стабилната политика във връзка с петрола, включваща данъчни отстъпки, тласъци за изследвания и лицензи, са основни. Част от тези бъдещи вложения ще изчезнат, в случай че несигурността към промишлеността продължи да пораства в бъдеще ", споделя Шот-Педерсен.
 Самотното находище, което би трябвало да
Самотното находище, което би трябвало да " избави " петролната промишленост в Норвегия

След няколко години то ще дава отговор за една трета от добива на страната

" Ние чуваме обществения спор, който повдига въпроси по отношение на изискванията, предлагани на бранша. И този обществен спор става все по-активен ", споделя още той.

Коментарите от страна на организацията идват откакто през тази година Работническата партия, която е най-голямата политическа партия в страната, отдръпна поддръжката си от план за нови сондажи в Норвегия. Междувременно заетите в промишлеността се оплакват от възходящото неодобрение към тяхната работа.

Скандинавската страна е изправена пред сериозна алтернатива. От една страна норвежките управляващи работят интензивно за опазването на околната среда.

От друга обаче горивата са " кръвта " на локалната стопанска система. Държавата е най-големият производител на природен газ и на нефт в Европа. Те дават отговор за към половината от износа ѝ и дават работа на към 200 000 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР