Някои от най-важните законопроекти, приети от законодателната власт през 2023

...
Някои от най-важните законопроекти, приети от законодателната власт през 2023
Коментари Харесай

Увеличаване на данъците, защита на ЛГБТК+ младежите и повече отпуски по болест подчертават новите закони на Калифорния през 2024 г.

Някои от най-важните законопроекти, признати от законодателната власт през 2023 година, ще влязат в действие едвам по-късно. Работниците в заведенията за бързо хранене ще получат нарастване на минималната заплата до $20 на час на 1 април. Здравните служащи би трябвало да видят първите нараствания на минималната си заплата на 1 юни. Законите, изискващи от бизнеса да рапортува своите излъчвания и финансовите опасности от изменението на климата, ще бъдат признати влиза в действие до 2026 година

Законът, забраняващ на хората да носят оръжие на множеството публични места, беше блокиран от федерален арбитър броени дни преди да влезе в действие.

През 2023 година Законодателният орган на Калифорния одобри 1046 законопроекта. Newsom подписа 890 от тези законопроекти в закон. Той е наложил несъгласие на 156 законопроекта, или 14,9%, съгласно статистиката, събрана от ветерана лобист Крис Микели.

Ето взор към някои от новите закони, пред които са изправени калифорнийците:

НЕ МОЖЕТЕ УГВОЛЕТЕ съдебна експертиза, ЗАЩОТО ПУШИТЕ МАШИНА В ДО...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР