Някои от най-големите световни компании призоваха американския президент Доналд Тръмп

...
Някои от най-големите световни компании призоваха американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Nike и Adidas призовават Тръмп да сложи край на търговската война с Китай

Някои от най-големите международни компании приканиха американския президент Доналд Тръмп да постави завършек на комерсиалната война на Съединени американски щати с Китай, предупреждавайки за " пагубния " резултат върху потребителите, осведоми БГНЕС по информация на BBC.
В писмо, подписано от 170 компании, в това число Nike и Adidas се споделя, че решението на президента да вдигне митническите такси за импорт до 25% ще окаже невъобразимо влияние върху работническата класа. Фирмите предизвестяват, че по-високите данъци заплашват бъдещето на някои предприятия. " Време е да сложим завършек на тази комерсиална война ", приканиха те.
Тръмп подвигна митата върху китайския импорт в Съединени американски щати на стойност 200 милиарда $ от 10 до 25% повече от преди седмица, откакто Вашингтон и Пекин не съумяха да реализират съглашение в комерсиалната договорка.
Компаниите за произвеждане на обувки, които са подписали писмото, настояват, че до момента в който междинното американско мито за обувки е 11,3% в някои случаи тя може да доближи до 67,5%. " Добавянето на 25% нарастване на митата в допълнение към тези цени би означавало, че някои работещи американски фамилии биха могли да платят съвсем 100% мито върху обувките си ", пишат фирмите.
Вдигайки митата, Тръмп сподели на фирмите, че биха могли да понижат разноските си като трансферират производството си в Съединени американски щати. Въпреки това, производителите на обувки и търговците на дребно настояват в писмото си, че: " Обувките са доста капиталоемка промишленост, с години на обмисляне, нужни за взимане на решения за доставяне, а фирмите не могат просто да реалокират фабриките, с цел да се приспособяват към тези промени. "
Съединени американски щати и Китай ще се срещнат още веднъж, с цел да обсъдят комерсиалните си взаимоотношения на срещата на високо ниво на Г-20 в Япония идващия месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР