Някои от най-големите играчи във финансовата индустрия започват участие в

...
Някои от най-големите играчи във финансовата индустрия започват участие в
Коментари Харесай

Банки и Федералният резерв започват тест на дигиталния долар

Някои от най-големите играчи във финансовата промишленост стартират присъединяване в пилотна стратегия за цифров $, до момента в който крипто секторът се тресе от колапса на FTX. Около дузина световни колоси, измежду които Citigroup, HSBC, Mastercard и Wells Fargo, оповестиха проекти да тестват потреблението на дигитален доларов токен за 12 седмици дружно с Федералния запас на Съединени американски щати.

Намерението на теста е да се изследва какъв брой ефикасна в действителност е цифровата валута в ускорение на заплащанията. Цифровият $ не е нищо повече от цифрова версия на обичайния $ - с други думи, същата валута в малко по-различна форма. Състои се от цифрови токени, които се обменят в обща база данни, в която се записват всички транзакции.

Различните компании и банки ще употребяват симулирани данни в тестова среда. Банките ще издават токени, които ще се обработват посредством симулирана централна банка.
Реклама
" Програмируемите щатски долари може да са нужни за поддържане на нови бизнес модели и обезпечаване на основа за по този начин нужните нововъведения във финансовите сетълменти и инфраструктурата ", сподели Тони Маклафлин, ръководещ шеф за нововъзникващи заплащания и бизнес развиване в отдела за касови и търговски решения на Citigroup, в изказване. " Проекти като този, които се концентрират върху цифровизацията на парите на централната банка и самостоятелните банкови депозити, биха могли да бъдат разширени, с цел да имат по-широк взор върху опцията ", добави той, представен от Market Insider.

Към днешна дата долари не се обменят при централизирани транзакции в една база данни, даже когато се обменят цифрово. Вместо това естествено цифровите долари постоянно остават в централизираната база данни на Фед, което прави доста по-лесно и по-бързо търгуването им.

Тази цифрова архитектура е въодушевена от тази на блокчейна, макар че цифровият $ не е криптовалута и не е основан на блокчейн. Според ръководителя на пазарната група на Фед в Ню Йорк, Мишел Нийл, цифровият $ на централната банка може фактически да форсира времето за сетълмент на валутните пазари.
Свързани публикации Сам Банкман-Фрийд: Крипто регулации ли? Всичко беше PR 20 ноември 2022, 08:25 Инфлацията в Съединени американски щати остава висока, макар че Фед повишава лихвите 13 октомври 2022, 17:50 SWIFT тества система за трансфер на криптовалути 9 октомври 2022, 13:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР