Някои от най-големите и важни луксозни марки на Европа могат

...
Някои от най-големите и важни луксозни марки на Европа могат
Коментари Харесай

Следващите мита на Тръмп ще ударят европейските производители на луксозни стоки

Някои от най-големите и значими първокласни марки на Европа могат да бъдат идната жертва на комерсиалната война на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп. Нови мита ще обиден експорт на стойност милиарди долари, в това число уиски, вино, шампанско, чанти и костюми, написа Bloomberg.

Панел от трима специалисти от Световната комерсиална организация потвърдиха, че Съединени американски щати има законното право да наложи мита върху редица европейски артикули за експорт, като отговор на противозаконната помощ на Стария континент за Airbus SE. Източници на изданието от Европейски Съюз чакат стартирането на отчет от страна на СТО до края на месеца, който ще разреши на Вашингтон да наложи мита върху артикули на стойност сред $5 милиарда и $7 милиарда годишно. Тръмп заплаши с данъци върху $11 милиарда експорт.

Отговорът на Вашингтон се чака в границите на дни след утвърждението от СТО. Възможно е част от наложените мита да доближат даже 100 %.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE е изключително уязвима, като в предварителния лист влизат артикули като Dom Perignon и Moet & Chandon and Hennessy, както и кожени произведения от марките Donna Karan, Givenchy, Kenzo и Louis Vuitton.

Американският пазар за първокласни артикули е измежду най-големите износни дестинации за европейските компании като LVMH, която е осъществила 25 % от производството си предходната година там. Американските консуматори са купили артикули от компанията на стойност €11,2 милиарда.

Новите мита ще усилят разноските и цената ще бъде трансферирана на американските консуматори, споделя Лука Марото, основен финансов шеф на основаната в Париж Remy Cointreau SA.

Спорът сред основаната в Тулуза, Франция Airbus и чикагската Boeing Co. сътвори рецензии от Тръмп и други против СТО, защото организацията не може да го позволи към този момент 15 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР